theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

René van Beeck

René van Beeck (1968) studeerde contrabas op de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Naast zijn bezigheden als musicus -hij speelt contrabas, flügelhorn en zingt- is hij actief als organisator van jazzfestivals, concerten en jamsessies op diverse locaties voornamelijk in Amsterdam en Den Haag.

Zeer succesvol was onder meer zijn 'Jazz op Zondagmiddag' in het mediacafé Plantage (B&W) in Amsterdam. Ook was hij mede-organisator van de Panorama Jazz Night op de vernieuwde Pier in Scheveningen. Van september 2000 tot december 2001 organiseerde hij elke maandag de 'Hotel Arena Monday Night Jazz Club', een informeel concert met aansluitend een jamsessie met bekende muzikanten en jong talent uit de jazzwereld. Op deze en andere sessies waren te gast de Amerikanen Teddy Edwards, Benny Bailey en Marjorie Barnes en van eigen bodem Ferdinand Povel, Frans Elsen, Greetje Kauffeld, Toon Roos, Henk Meutgeert, John Engels, Loet van der Lee, Benjamin Herman e.v.a.

Ook op doorreis zijnde musici uit de 'New Yorkse scene' weten inmiddels de weg naar René's sessies te vinden. Zo waren o.a. te gast het onbetwiste top quintet van Roy Hargrove, trompettist Philip Harper, pianist Dado Moroni en jazz vocaliste Roberta Gambarini.

Samen met Joop Braakhekke, Gerrie van der Klei en Vincent Steinmetz organiseerde René 19 september 2005 het benefietconcert DUTCH JAZZ FOR NEW ORLEANS. In een paar dagen tijd wisten zij zowel het Concertgebouw als een scala aan muzikanten te mobiliseren om belangeloos mee te werken aan het benefietconcert, waaronder John Engels, Trijntje Oosterhuis, Michael Varekamp en een tweetal hele speciale gasten: Ramses Shaffy en Louis van Dijk.


Probeer ook de actZoeker
Shows van René van Beeck

geweest Danzig Wednesday Night Jazzclub
geweest Jazz in de Bieb
Jazz concert
geweest Jazz in de Bieb
geweest Sunday Night Jazz
geweest Sunday Night Jazz
Jazz night

René van Beeck - informatie, agendas, shows, nieuws


René van Beeck lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap