theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Leon van der Zanden

Leon van der Zanden zoekt al vroeg zijn weg naar het podium. Op de middelbare school speelt hij de hoofdrol in drie musicals en een bijrol in een kindertoneelstuk.

Na een afwijzing voor de toneelacademie van Eindhoven studeert hij filosofie in Nijmegen. Via een theatersportgroep groeit de ambitie om solo op het podium te staan.

In 1998 heeft hij zijn eerste solo-optredentje als cabaretier in het Nijmeegse studentencafé Diogenes, nog steeds zijn repetitieplek. Van der Zanden valt op door in plaats van een pianist een DJ als muzikale begeleider te kiezen.

Met het programma 'Open Ogen' speelt hij op studentenbijeenkomsten en in de kleine theaters door het hele land. Van der Zande valt op door zijn uitstraling, mimiek en presentatie.

Hij zingt, danst en rapt zijn teksten in hoog tempo aan elkaar. Onder begeleiding van regisseuse Malinca Verwiel ontwikkelt Van der Zanden zich verder en doet hij succesvol mee aan diverse kleinere cabaretfestivals: in totaal won vijf prijzen.

Naast zijn eigen show presenteert hij als vaste MC in het Diogenes' Comedycafé en van meerdere voorrondes van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2000. Hier wordt hij ook gespot door impresariaat Frans Ruhl/ Wim Visser voor de Comedy Explosion.

In het najaar van 2000 speelt hij mee in de gelegenheidstoernee 'De Kleinkunstkeuken' waarbij de artiesten samen met hun gemeenschappelijke regisseuse Malinca Verwiel na afloop hun programma bespraken met het publiek.

In februari 2002 gaat zijn avondvullende show 'Een coole snelle jongen met een zachte bruine vacht' in premičre. De 'zachte bruine vacht' is een verwijzing naar zijn afkomst met een moeder uit Mauritius en een Nederlandse vader.

In januari 2004 krijgt Van der Zanden een eigen wekelijks televisieprogramma bij Omroep Brabant. De eerste uitzending van 'De Olifantendoders' is op 4 januari.Probeer ook de actZoeker
Shows van Leon van der Zanden

geweest Amsterdam Uitmarkt 2009
uitmarkt
geweest Amsterdam Uitmarkt 2011
uitmarkt
geweest Cola
geweest Hoerejong
cabaret
geweest Lèon
cabaret
geweest LEON VAN DER ZANDEN - SUPERGEWOON
geweest Openlucht Stand-Up Comedy Night
geweest REBEL
geweest StuKaFest 2007
geweest Supergewoon
geweest Uitmarkt Amsterdam 2007
geweest Vruchtvlees
geweest Zwarte hond (Reprise)
Cabaret

Leon van der Zanden - informatie, agendas, shows, nieuws


Leon van der Zanden lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap