theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Etienne Siebens

Etienne Siebens werd als zeventienjarige contrabasvirtuoos laureaat van de Nationale Muziekwedstrijd Pro Civitate en Tenuto in Belgie. Tevens ontving hij de prijs van de Europese Unie.
Siebens rondde zijn opleiding contrabas af aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en aan de Accademia Chigiana in Siena.
Als solist trad hij op in de meeste Europese landen en in de USA. De pers prees hem unaniem vanwege zijn buitengewone virtuositeit en muzikaliteit.

Etienne Siebens studeerde orkestdirectie bij Lucas Vis en Jorma Panula. Hij werd l snel uitgenodigd voor gastdirecties bij Het Brabants Orkest, Het Symfonieorkest van Vlaanderen, de Beethoven Academie, het Koninklijk Filharmonisch orkest van Vlaanderen, het Vlaams radio Orkest, de Vlaamse Opera, Muziektheater Transparant.
De pers schreef over Siebens “… de coming-man in het dirigent-arme België…”

Uitnodigingen in Engeland, Duitsland, Nederland en Spanje volgden. Hij dirigeerde o.a. de internationaal geprezen productie The Lighthouse van Peter Maxwell Davies en in 2000 de wereldpremiere van diens opera Mr Emmet.

In 1992 richtte Etienne Siebens het Prometheus Ensemble op dat zich in korte tijd heeft weten te profileren tot een van de belangrijkste kamermuziekensembles in Europa.
Het Prometheus Ensemble en dirigent Etienne Siebens werden sindsdien uitgenodigd om op te treden in gerenomeerde concertseries en in de belangrijkste binnen – en buitenlandse festivals zoals Het Festival van Vlaanderen, Festival Musica Strassbourg, Festival Oude Muziek Utrecht, Covent Garden Festival en het Festival Académies Musical de Saintes.

In 2001 werd Siebens benoemd tot vaste gastdirigent bij het Vlaams Radio orkest.

In Nederland dirigeerde Siebens in 2002 met succes de veel besproken Holland Festival productie “Karkas” van componist DeBondt.
Ook werd hij uitgenodigd door Nieuw Sinfonietta Amsterdam voor concerten in het Concertgebouw te Amsterdam.
Met het Asko Ensemble voerde hij composities uit van jonge componisten in het kader van de Gaudeamus Muziek weken.
Met het Nederlands Blazersensemble gaf Siebens een succesvolle serie concerten met “De Staat” van Andriessen.

In het komende seizoen (03/04) is Etienne Siebens uitgenodigd om concerten te dirigeren met het Asko Ensemble met als solist Pierre-Laurent Aimard, Nieuw Sinfonietta Amsterdam, Radio Kamerorkest Nederland, Radio Symfonie Orkest Nederland, het Vlaams Radio Orkest, het Symfonie van Vlaanderen en Collegium Vocale Gent.Probeer ook de actZoeker
Shows van Etienne Siebens


Etienne Siebens - informatie, agendas, shows, nieuws


Etienne Siebens lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap