theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Jim de Groot

Jim de Groot is de zoon van zanger Boudewijn de Groot. Hij is een Nederlandse zanger en musicalster, die onder meer speelde in 'Rocky Over The Rainbow' en 'The Wiz'.

Jims naam raakte al snel bekend bij het grote publiek toen vader Boudewijn in 1973 een hit scoorde met het nummer 'Jimmy'. Net als broer Marcel en halfzus Caya koos Jim al vroeg voor een kunstzinnige carrière. Op de middelbare school in Amsterdam schreef hij toneelstukken met medestudent Arnon Grünberg, waarin beide heren zelf de hoofdrollen speelden.

In 1988 maakte Jim zijn debuut op televisie in de jongerenserie 'Spijkerhoek', die tot 1993 te zien was en waarin ook Caya een rol speelde. In 1990 speelde De Groot een kleine rol in de film "Vincent en Theo" over het leven van de schilder Vincent van Gogh.

Vanaf halverwege de jaren negentig bracht De Groot met zijn band Babyface Armstrong enkele cd's uit, die niet al te succesvol waren. Uit Babyface Armstrong kwam 'De Legend' voort, een humoristische Nederlandstalige hobbyband.

Na zijn rol als John Lennon in de musical 'Nilsson' speelde Jim de Groot in 1998 in de musical 'Hair'. Jim speelde de rol van Carter 'the Birdman' Birdy. Hij trok met deze voorstelling ook door Europa.

In 1999 speelde Jim een klein gastrolletje in de speelfilm Dropouts. Ook werd hij gevraagd voor de musical 'Fame!', waarin hij de rol van Joe Vegas vertolkte. Tot de zomer van 2000 tourde hij met deze voorstelling door het land.

Hierna volgde een rol in Joop van den Endes musical 'Rent'. Jim werd voor zijn rol in deze musical genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol. Vervolgens speelde De Groot in 'Rocky Over The Rainbow', een parodie op musicals als 'The Wizard of Oz', 'Cats', 'Miss Saigon' en 'Rent', die hij mede heeft geschreven.

Op televisie was Jim de Groot in de afgelopen jaren onder andere te bewonderen in 'Het gevoel van...', 'Baantjer', 'Spangen, 'Wie Is De Mol' en 'Keyzer & de Boer Advocaten'. Ook speelde hij een kleine rol in "Trafalgar Battle Surgeon", een van de drie Britse films voor de serie "Trafalgar Below Decks" over de zeeslag van generaal Nelson op 21 oktober 1805.

Samen met Bob Fosko (Raggende Manne) stond Jim de Groot in het voorjaar van 2006 in het theater met 'The Blues Brothers'. Hij speelde de rol van Elwood Blues.

Vanaf augustus 2007 speelt Jim de Groot een rol in de nieuwe musical 'Shhh... it happens!'. Daarnaast zal hij met het 'Matangi kwartet' liedjes van 100 jaar geleden spelen.


Probeer ook de actZoeker
Nieuws over Jim de Groot

Vijfde editie van The Passion in Enschede
31-03-2015 Het centrum Enschede vormt op 2 april 2015 het decor van de vijfde editie van The Passion. ...lees meer

Shows van Jim de Groot

geweest 5 Jaar met jou: The last 5 years
musical
geweest De Hitklup Viert De Zomer
Pop
geweest De Kleine Man
geweest Route 66
Musical
geweest Shhh... it happens!
Musical
geweest The official Tribute to the Blues Brothers
Revue
geweest The Wiz
Musical

Jim de Groot - informatie, agendas, shows, nieuws


Jim de Groot lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap