theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Benny Neyman

Benny Neymans wieg stond in Maastricht. In 1951 zag hij het levenslicht als zoon van een mijnwerker en zoals dat bij artiesten in de dop vaker het geval is, bleek al snel dat hij een meer dan gewone belangstelling aan de dag legde voor muziek.

Na zijn middelbare schooltijd was hij dan ook vastbesloten zijn muzikale carrière verder uit te bouwen en waar kon hij dat beter doen dan in Amsterdam. Met zijn gitaar op zijn rug meldde hij zich aan bij de Academie voor Kleinkunst, waar hij de vierjarige studie met succes afrondde.

In 1974 maakte Benny zijn eerste LP voor de platenmaatschappij Dureco: "Ik wilde als Orpheus zingen". Deze luisterliedjes LP werd niet echt een succes. Pas in 1978 toen Benny van platenmaatschappij verwisselde en zijn eerste single "Lotje" en LP "Samen zijn we rijk" bij CNR uitbracht kreeg hij veel aandacht op radio en TV.

Inmiddels zijn er 23 originele LP/CD's van Benny op de markt verschenen, met repertoire waarvan hij zelf alle teksten schreef en waarvan er meerdere met goud en platina zijn onderscheiden.

Benny Neyman had regelmatig succes met singles als 'Ik weet niet hoe' (1980), 'Vrijgezel' (1981), 'Ga niet weg van mij' (1987) en 'Liefde voor het leven' (1992), maar 'Waarom fluister ik jouw naam nog' (1985) werd zijn grootste hit.

In het kader van zijn 20-jarig artiestenjubileum maakte Benny Neyman in februari 1995 in het Luxor Theater in Rotterdam een concert-registratie van zijn theaterconcert '20 Jaar Gouden Regen' die inmiddels op CD, videoband en DVD uitgebracht is.

In 1996 won Neyman De Gouden Harp 1995. Het juryrapport vermeldt: "Benny Neyman is een vaste waarde in de Nederlandse lichte muziek. Hij dwingt die plaats af door zijn natuurlijke charme, gevoeligheid en integriteit, die vriend en vijand -voorzover aanwezig- altijd overtuigt."

Het theaterseizoen 2003/2004 stond in het teken van Benny Neyman's 30-jarig artiestenjubileum. Dit jubileum werd gevierd met een uitgebreide theatertour van Stadskanaal tot Maastricht en met het uitbrengen van zijn 24e CD-album 'Bitter & Zoet'.

Benny Neyman heeft zich gedurende zijn loopbaan ontwikkeld tot een volmaakte zanger-entertainer en een grote theaterpersoonlijkheid. Hij was één van die zeldzaam geworden artiesten die het niet aan te leren geheim bezitten om zich regelrecht in het hart van de luisteraar te zingen. Zijn zelfgeschreven teksten, waarin hij dingen probeerde te zeggen die niet eerder zo zijn gezegd, zijn in de loop der jaren zijn handelsmerk geworden.

Benny Neyman overleed in februari 2008 aan de gevolgen van kanker.


Zie ook:
Prijzen - Toegekend:
» De Gouden Harp (1995)
Probeer ook de actZoeker
Nieuws over Benny Neyman

Benny Neyman overleden
07-02-2008 In Soesterberg is vandaag op 56-jarige leeftijd de Maastrichtse zanger Benny Neyman overleden. Hij leed aan kanker. ...lees meer

Shows van Benny Neyman


Benny Neyman - informatie, agendas, shows, nieuws


Benny Neyman lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap