theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot werd op 20 mei 1944 geboren in een Japans interneringskamp te Batavia, op Java in Nederlands-Indië. Zijn moeder overleed daar in juni 1945 en een jaar later vertrok de rest van het gezin naar Nederland.

In Haarlem kwam Boudewijn te wonen bij zijn tante. Zijn broer en zus werden elders ondergebracht, omdat zijn vader naar Indië terug moest om zijn pensioen vol te maken. In 1951 werd het gezin weer herenigd en verhuisde in '52 naar Heemstede, nadat zijn vader hertrouwde.

In dezelfde straat als waar zij zich vestigden, woonde ook een jongetje met de naam Lennaert Nijgh, een vriendje van het stiefbroertje van Boudewijn. Lennaert en Boudewijn zagen elkaar in die jaren dus wel regelmatig, maar trokken niet met elkaar op. Dat gebeurde pas veel later, in het najaar van 1961.

Boudewijn speelde al gitaar en begeleidde zichzelf bij het zingen van liedjes van Jaap Fischer en Jacques Brel. Op het Haarlemse Coornhert Lyceum was zijn succes daarmee verzekerd en via een groepje jongens en meisjes kwam hij weer in contact met Lennaert, die weliswaar op een andere school zat, maar optrok met de Coornhertse vriendenkring.

Na veertig afwisselend succesvolle en wat stillere jaren op de planken en in de studio's staat Boudewijn de Groot op een nieuw hoogtepunt in zijn carrière. Maandenlange tournees voor uitverkochte zalen en een tiende plaat die binnen een maand goud was. Een wonderkind van 60, maar nog steeds onderweg.

De reiziger is nog lang niet thuis, al moet hij het sinds november 2002 stellen zonder zijn reisgenoot van het eerste uur, zijn vaste tekstdichter Lennaert Nijgh. Met hem vormde hij veertig jaar lang een roemrucht en vernieuwend schrijversduo in de Nederlandstalige popmuziek. 'Het leven begint bij 40' krijgt plotseling een opmerkelijke betekenis.


Zie ook:
Prijzen - Toegekend:
» De Gouden Harp (1973)
Probeer ook de actZoeker
Nieuws over Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot vertaald in het Engels
18-09-2008 Het nummer 'Avond' van "Boudewijn de Groot" is door zanger Gentry Bronson vertaald in het Engels. Dit nummer is nu uigebracht als mp3 single. ...lees meer

Shows van Boudewijn de Groot

geweest 50 jaar Nederpop LIVE
geweest Boudewijn De Groot
Pop, Rock, Singer - Songwriter
geweest Boudewijn de Groot & Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Ernst van Tiel
Klassieke muziek
geweest De lage landen
geweest Eeuwige Jeugd
theaterconcert
geweest Onder de Groene Hemel
geweest Vaarwel, Misschien Tot Ziens Tour
theaterconcert
geweest Vrienden Van Amstel Live!
Pop
geweest Vrienten, Kooymans en De Groot
geweest Waar Gebeurd
Pop
geweest Wilde Jaren
Singer - Songwriter

Boudewijn de Groot - informatie, agendas, shows, nieuws


Boudewijn de Groot lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap