theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Paolo Conte

Paolo Conte is geboren en getogen in het kleine stadje Asti, in de regiom Piedmont, in het Noord-Westen van Italië. Deze regio wordt gekenmerkt door de nabije Frans-Italiaanse alpen en haar geheel eigen identiteit, die gebaseerd is op de landbouw. Conte groeide op in een advocatenfamilie, maar bracht tijdens de oorlog veel tijd door op de boerderij van zijn grootvader. Het leven op het platteland bracht hem naar eigen zeggen zijn grote respect bij voor mensen, ongeacht hun achtergrond, en voor de lokale tradities van zijn regio.

Op muzikaal gebied kreeg Paolo een zeer diverse opvoeding. Zijn ouders luisterden niet alleen vaak naar klassieke muziek, maar leerden hem ook te luisteren naar moderne, populaire muziek, of die nu van Italiaanse, Franse of Amerikaanse bodem afkomstig was. Al op jonge leeftijd kregen Paolo en zijn broertje Giorgio pianolessen, maar Paolo hield meer van de Amerikaanse muziek en films. Op die manier kwam hij in contact met de wereld van de jazz-muziek. Zijnliefde voor deze muziek geoeide uit tot een kleine obsessie en op zijn twintigste was Conte een expert op dit gebied en verdedigde hij zijn land bij een internationale quiz in Oslo, waar hij derde werd.

Ondertussen studeerde Paolo rechten aan de universiteit van Parma en begon hij, eerst op amateur- en later op semi-professioneel niveau, zelf jazz te spelen. Hij richtte verschillende jazz-bandjes op, met namen die zijn voorliefde voor de Amreikaanse muziek verraadden: 'Barrelhouse Jazz band', 'Taxi for Five', 'The Lazy River Band Society' en het emest succesvolle 'the Paul Conte Quartet'. In 1962 nam hij met dit kwartet zijn eerste nummer op voor RCA: 'The Italian way to swing'.

Hierna startte Paolo een samenwerking met zijn broer Giorgio. Het duo ging nummers schrijven en componeren voor bekende artiesten. In 1967 leverde dit Paolo een nummer 1 hit op met 'La Coppia piu' bella del mondo', dat gezongen werd door Adriano Celentano. Zo kwam Paolo's carrière als songwriter op vaste grond te staan. Onder andere Patty Pravo en Enzo Jannacci, Johnny Hallyday en Shirley Bassey maakten gebruik van zijn diensten. Bij deze jonge composities besteedde Conte weinig aandacht aan Jazz. Later probeerde hij echter steeds meer Jazz-invloeden in de nummers die hij schreef te verwerken.

Na een aantal jaren van stilte rondom Paolo, komt hij in 1974 plotseling met een door hem geschreven, gecomponeerde én uitgevoerde LP: 'Paolo Conte'. Bij deze productie werden zo weinig mogelijk middelen gebruikt; een piano en enkele andere instrumenten waren genoeg voor Conte. Op dit album staan twee van zijn meest populaire nummers: 'Una giornata al mare' en 'Onda su onda'.

Tussen 1974 en nu heeft Conte zestien albums uitgebracht. De eerste twee albums laten een duidelijke beginperiode horen, waarna er een meer klassieke periode start, met albums als 'Gelato al Limon (1979)' en 'Aguaplano (1987)'. In deze periode komen zijn melodieën, teksten en stijl in een volmaakte balans terecht. In de meest recente periode, die wordt gekenmerkt door albums als 'Parole D'amore scritte a macchina (1990)', 'Una faccia in prestito (1995) en 'Razmataz (2000)', komt Contes groeiende aandacht voor arrangementen naar voren. De jazz-invloeden in zijn recente muziek zijn niet te vermijden en zij maken hem tot een eigenzinnige, populaire artiest.Probeer ook de actZoeker
Shows van Paolo Conte

geweest Paolo Conte
concert

Paolo Conte - informatie, agendas, shows, nieuws


Paolo Conte lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap