theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Carolina de Holanda

De Nederlandse Caroline Voorbergen, geboren in het Westlandse ’s Gravenzande, opgegroeid op de Veluwe in Apeldoorn en afgestudeerd in Zwolle, vertrok op 2 november 1996 naar Mexico.

Met haar diploma journalistiek en een studiebeurs op zak, hoopte ze in dit land, na diverse cursussen aan de Universiteit van Guadalajara en een stageperiode bij een Mexicaanse krant, een spannende carrière tegemoet te gaan als correspondente in Mexico voor een Nederlands dagblad.

Caroline had al jaren een buitengewone interesse in de geschiedenis en cultuur van dit land. Een interesse die was ontstaan in 1992, toen zij in aanraking kwam met de muziek van María de Lourdes, de ‘Ambassadrice van het Mexicaanse Lied’.

De unieke, expressieve manier van vertolken van deze zangeres en de meeslepende klanken van haar mariachi-orkest met gitaren, violen en trompetten, raakten Caroline zo, dat ze al gauw geen andere muziek meer draaide. Ze werd lid en later secretaresse van de fanclub van de in Nederland zo populaire Mexicaanse en was bij de concerten altijd op de eerste rij te vinden.

Toen Caroline de kans kreeg met een studiebeurs maar het buitenland te gaan, koos zij dan ook onmiddellijk voor Mexico, het land waar ze via de liederen van María de Lourdes al zoveel over had gehoord.

Toen María de Lourdes vernam, dat haar grootste fan in Mexico was gearriveerd, nodigde ze haar uit bij haar en haar zoon Lázaro in Mexico-Stad te komen wonen. Caroline verhuisde zo al snel van de Universiteit van Guadalajara naar de UNAM van Mexico-Stad en benutte elk vrij uurtje om de Mexicaanse beroemdheid te vergezellen naar optredens, interviews, studio-opnames, feestjes, diners, etc.. Ze reisde zo heel Mexico door en stond daarbij soms zelf ook op de bühne, aangemoedigd door María de Lourdes, die via Caroline aan haar volk wilde laten zien, hoezeer de Mexicaanse muziek in het buitenland wordt gewaardeerd.

Op 6 november 1997, na een succesvolle, maar zware toernee van María de Lourdes in Nederland, zakte de zangeres op het vliegveld Schiphol in bijzijn van haar zoon Lázaro en Caroline plotseling inelkaar en overleed ter plekke aan een hartaanval. Mexico, Nederland, haar familie, vrienden, medewerkers, fans en zeker Lázaro en Caroline waren diep geschokt.

Caroline Voorbergen besloot, na de eerste klap verwerkt te hebben, toch in Mexico te blijven wonen. Ze nam daar deel aan diverse hommages aan María de Lourdes, waarbij ze de liedjes van het haar zo bekende repertoire van ‘De Stem van Mexico’ interpreteerde.

Sindsdien heeft Caroline hard gewerkt om de authentieke volksmuziek in al haar variatie van ritmes (huapangos, corridos, sones, rancheras, boleros, etc.) onder de knie te krijgen en onder begeleiding van Mexico’s beste zangleraar, Manuel Peña, werd haar stem geschoold. Om zoveel mogelijk ervaring op te doen, trad ze op door heel Mexico, waar ze maar gevraagd werd; bij culturele instellingen, dorpsfeesten, diners, theaterprogramma’s, folkloristische festivals, in cantinas, restaurants, etc., steeds begeleid door de beste musici van Mexico.

Na een jaar nam Caroline, inmiddels beter bekend als ‘Carolina de Holanda’, haar eerste cd op met Mariachi Arriba Juarez, een productie in eigen beheer, die werd opgedragen aan haar grote voorbeeld María de Lourdes.

De Mexicaanse platenmaatschappij Discos Continental bood de Nederlandse al snel een contract en kwam in 2001 met de eerste productie, een samenwerkingsproject met drie muzikale grootheden uit de Mexicaanse volksmuziek: Alberto Angel “El Cuervo”, Humberto Cravioto en Valente Pastor, een trio beter bekend als ‘Los 3 Tenores Mexicanos’.

Ook enkele andere landen hebben inmiddels kennis mogen maken met de stem van Carolina. Ze heeft o.a. opgetreden in Argentinië, Zwitserland en de Verenigde Staten, waar ze in Miami een prijs in ontvangst nam, als beste buitenlandse vertolkster van de Mexicaanse muziek. Deze successen hebben Carolina ervan overtuigd, dat ze juiste weg is ingeslagen.Probeer ook de actZoeker
Shows van Carolina de Holanda


Carolina de Holanda - informatie, agendas, shows, nieuws


Carolina de Holanda lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap