theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

David Bowie

David Bowie is een Engelse zanger, songwriter, acteur, multi-instrumentalist en producent. Bowie wordt gezien als een van de meest invloedrijke artiesten uit de jaren '70.

Bowie bracht in 1964 zijn eerste single uit, maar het duurde tot 1969 voordat hij het grote publiek kon bereiken. In dat jaar bracht scoorde hij met het nummer 'Space Oddity' een top-5 hit in de Britse hitlijsten.

In de jaren daarna experimenteerde Bowie volop met verschillende muzieksoorten en uiteindelijk kwam hij terecht bij de glamrock. In 1972 bracht hij als zijn alter-ego Ziggy Stardust het album 'The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars' uit. Het album, een combinatie van hardrock, pop en glamrock, bracht hits voort als 'Ziggy Stardust', 'Moonage Daydream' en 'Suffragette City'.

Met dit album ging Bowie ook op tournee en hij verwierf al snel bekendheid door zijn opvallende verschijning. Zijn rode haar en zijn wilde outfits maakten hem in een klap een ster bij het grote publiek.

In 1975 beleefde David Bowie ook zijn doorbraak in de VS, toen hij daar de single 'Fame' en de albums 'Young Americans' en 'Low' uitbracht.

Nadat hij in de jaren '70 een icoon was geweest voor de popmuziek, had Bowie ook in de jaren '80 succes met zijn albums en met singles als 'Ashes to Ashes', 'Under Pressure' (met Queen), 'Let's Dance', en 'China Girl'. In 1985 was hij een van de belangrijkste artiesten tijdens Live Aid.

In deze jaren was Bowie ook veel als acteur te zien. Zo speelde hij in 1988 de rol van Pontius Pilates in de film The Last Temptation of Christ van martin Scorsese.

Van 1989 tot en met 1991 werkte David Bowie met de door hemzelf opgerichte band Tin Machine. De band bracht twee albums en een live-album uit, maar kon de aanlsuiting met het publiek niet vinden, waardoor Bowie na drie jaar besloot de stekker uit dit project te trekken.

Gedurende deze jaren had Bowie veel krediet verspeeld bij zijn publiek door zijn vreemde gedrag, drugsgebruik en de controverse die altijd om hem heen hing. Zijn albums 'Black Tie White Noise' (1993) en 'Earthling' (1997) brachten hem weer voorzichtig terug aan de top.

Nadat hij in 1997 met een concert in Madison Square Garden zijn vijftigste verjaardag had gevierd, ging Bowie het iets rustiger aan doen. Hij richt zich nu steeds meer op het produceren en componeren van muziek, maar treedt ook nog wel op. In 2003 hield hij met zijn album 'Reality' zelfs een grote wereldtournee.

David Bowie’s 69ste verjaardag werd in januari 2016 gevierd met de release van zijn vijfentwintigste album 'Blackstar'. Het album ontving lovende reacties, net als de single 'Lazarus' met bijpassend surrealistische video, als ook de Broadway-musical met hetzelfde titel, waar Michael C. Hall Bowie vertolkt. Iedereen leek het er over eens "Bowie is Back!". De werkelijkheid achter de schermen was dat Bowie een verloren strijd aan het voeren was tegen kanker, welke anderhalf jaar eerder werd geconstateerd. Toch presteert hij met zijn laatste album zich nogmaals te heruitvinden. De rode draad in Bowie's oeuvre constante revolutionaire vernieuwing.

David Bowie ontving in 2006 de Lifetime Achievement Award (Grammy voor het gehele oeuvre). In 2008 zal hij waarschijnlijk te horen zijn op twee nummers van het debuutalbum van actrice Scarlett Johansson.


David Bowie films, nieuw en filmstills en meer bij biosAgenda.nl

Probeer ook de actZoeker
Nieuws over David Bowie

David Bowie Is...langer in het Groninger Museum
02-02-2016 De tentoonstelling David Bowie is in het Groninger Museum zal worden verlengd met vier weken, tot en met zondag 10 april 2016. Tickets voor de verlengingsperiode zijn sinds maandag 1 februari online te koop ...lees meer
David Bowie (69) overleden
11-01-2016 Zanger en acteur David Bowie (69) overleed vannacht, "omringd door familieleden is hij vredig heengegaan na een 18 maanden durende strijd tegen kanker", aldus de Facebook account. ...lees meer
David Bowie Is van start
11-12-2015 De tentoonstelling is het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit deze tijd. ...lees meer
Start kaartverkoop David Bowie Is
28-08-2015 Vanaf 11 december 2015 is de succesvolle tentoonstelling David Bowie Is, te zien in het Groninger Museum. Vanaf vrijdag 28 augustus kunnen gaan de tickets in de verkoop. ...lees meer
David Bowie is geheugen kwijt
26-02-2008 Zijn jarenlange drugsgebruik heeft ervoor gezorgd dat de zanger het allemaal niet meer geheel op de rij heeft, geeft hij toe. ...lees meer
Beroemde schoenen voor het goede doel
27-11-2006 Britse popsterren veilen hun schoenen. De opbrengst gaat naar de Mines Advisory Group, die explosieven in Libanon opruimt. ...lees meer

Shows van David Bowie


David Bowie - informatie, agendas, shows, nieuws


David Bowie lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap