theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Joke de Kruijff

Joke de Kruijfs vooropleiding liegt er niet om. Ze studeerde aan het Conservatorium, de Academie voor Kleinkunst en de Nel Roos Academie. Joke speelde in zowel binnen- als buitenland in diverse grote musicals, waaronder 'Cats' en 'Les Misérables'. Ze vertolkte de rol van Christine in 'The Phantom of the Opera' in Scheveningen, Hamburg en Wenen.

In Nederland speelde ze titelrollen in 'Willeke de Musical' en 'Carlie' en de rol van Michaela in 'Carmen'. In het seizoen '97/'98 had ze naast Lou Landré een rol in de productie 'Larry, this Funny World'.

In de zomer van 2000 speelde Joke 5 verschillende vrouwenrollen in 'Tango de Valentino' in het Rozentheater in Amsterdam. Daarna acteerde ze in 'Little Shop of Horrors', 'Grace the Musical' en 'Rocky over the Rainbow'.

In 2003 verving ze Ellen Pieters in ''T Schaep met de Vijf Pooten'. In het seizoen 2003/2004 speelde ze mee in 'Telkens Weer Het Dorp'. Op 18 januari 2002 maakte joke de Kruijf haar debuut in New York in 'The House of Honours', Carnegie Hall, waar ze nummers bracht uit 'Grace the Musical'.

Ook in de muziekwereld laat Joke van zich horen. Ze verleende haar medewerking aan diverse cd’s, met o.a. Danny de Munk, Ernst Daniël Smid en Marco Bakker.

Joke was op tv onder andere te zien in "het Swingpaleis", "Het Gevoel Van...", "Telekids", "Hints", "Waku Waku", "Kippets" en bij een vegetarisch kookprogramma. Ze was o.a. gast in programma's van Paul de Leeuw, Karin Bloemen en Cor Bakker.

Naast haar musicalwerk verzorgde Joke ook de nasynchronisatie voor vele Walt Disneyfilms, waaronder Assepoester, "Belle en het Beest", Mary Poppins en Doornroosje. In 2002, 2004 en 2006 was Joke een van de solisten bij de concerten van 'Musicals in Ahoy'.

In 1995 won Joke de Gouden Notenkraker, de prijs van de Nederlandse Toonkunstenaars Bond. Verder was ze genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award 2001 in de categorie 'Beste Vrouwelijke Hoofdrol'.

In het seizoen 2004-2005 speelde Joke de rol van Polly Baker in de musical 'Crazy for you'. Daarna volgde de rol van Florence in 'Chess'. Vanaf het voorjaar van 2008 is ze te zien in het hilarische 'Forbidden Musicals'.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Joke de Kruijff

geweest Bekende Nederlanders verkopen de ArtBag
geweest Chess, de musical
Musical
geweest Crazy for you
Musical
geweest Forbidden Musicals
Musical
geweest Musical Helpt
benefiet musical
geweest Musical to the Max
Musical
geweest Musicals in Ahoy' 2004
Musical
geweest Musicals in Ahoy' 2006
Musical
geweest Nederland Musicalland
geweest Op Hoop van Zegen
Live muziek
geweest Rocky over the rainbow
Musical
geweest Telkens weer het dorp

Joke de Kruijff - informatie, agendas, shows, nieuws


Joke de Kruijff lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap