theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Jaap van Zweden

Na een succesvolle carrière van 16 jaar als vioolsolist en concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest startte Jaap van Zweden in 1995 zijn dirigentenloopbaan. Hij heeft inmiddels behalve in Nederland ook opgetreden in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Argentnië, Japan, Australië en de Verenigde Staten. Met het Salzburger Mozarteum Orkest en het Israëlisch Kamerorkest maakte hij zeer succesvolle tournees.

Hij vervulde gastdirecties bij het Philharmonisch Orkest van Buenos Aires, het St. Louis Symfonie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, The National Danish Radio Symphony Orchestra, The Academy of St. Martin-in-the-fields, het Radio Filharmonisch Orkest, het London Philharmonic Orchestra, het Petersburg Philharmonisch Orkest en het Concertgebouw Kamerorkest.

Van 1996 tot en met 2000 was Jaap van Zweden chefdirigent van het Orkest van het Oosten. Dit laatste orkest maakte als "The Netherlands Symphony Orchestra" onder zijn leiding in februari 1999 een tournee door Amerika (waaronder een concert in Carnegie Hall, New York) en in februari 2000 volgde een tournee door Engeland.

In september 200 volgde Jaap van Zweden de twee jaar geleden overleden Russische dirigent Jevgeni Svetlanov op als chefdirigent van het Residentie Orkest. In het eerste jaar van zijn chefdirigentschap maakte hij diverse tournees met dit orkest naar Brazilië, Argentinië, Engeland, Gran Canaria en Japan.

In oktober 2004 maakte hij een zeer succesvolle tournee met het Residentie Orkest naar Oostenrijk en Hongarije. In het beroemde klooster Sankt Florian gaf Jaap van Zweden een memorabele uitvoering van de Achtste Symfonie van Anton Bruckner tijdens het Bruckner Festival.

Zijn gedreven vertolkingen van de negen symfonieën van Beethoven met het Residentie Orkest zijn opgenomen door Philips en oogstten nationaal en internationaal grote bijval. Bij het Residentie Orkest hebben directie en bestuur dan ook unaniem besloten Jaap van Zweden met ingang van het seizoen 2005-2006 aan te stellen als Honorary Guestconductor tot 2009.Probeer ook de actZoeker
Shows van Jaap van Zweden

geweest Attila
geweest Brahms
geweest Brahms / Prokofjev
Vioolconcert
geweest Bruckner - Achtste symfonie
geweest De Raaff / Mahler
geweest Een zaterdag in de ban van Mahler
geweest Fauré / Mozart / Wilby / Mozart
geweest Jaap Van Zweden, Jussens En Camerata Rco
geweest Ketting / Strauss / Schubert
geweest Mozart / Chausson / Mozart
geweest Mozart / Mahler
geweest Mozart / Saint-Saëns / Mozart
geweest Mozart / Tsjaikovski
geweest Neuwirth / Mahler
geweest Rihm / Bruckner
geweest Robeco zomerconcerten 2007
geweest Robeco zomerconcerten 2008
geweest Salonen / Tsjaikovski / J. Luther Adams / Sibelius
geweest Sjostakovitsj / Kox
geweest Stravinsky / Schumann / De Vlieger / Bach / Beethoven
geweest Torstensson / Sibelius
geweest Tsjaikovski / Rachmaninov / Ravel
geweest Verdi - Otello
geweest Wagner - Die Meistersinger
geweest Wagner - Lohengrin
geweest ZaterdagMatinee 2007/2008
geweest Zaterdagmatinee 2008/2009

Jaap van Zweden - informatie, agendas, shows, nieuws


Jaap van Zweden lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap