theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Daniël Wayenberg

Daniël Wayenberg is een Nederlands pianist en componist.

Daniël Wayenberg wordt in 1929 geboren in Parijs. Zijn moeder, Marguerite Berson was een professioneel violiste. Zij ontdekte bij Daniel al op jonge leeftijd dat hij een absoluut gehoor heeft. Op zevenjarige leeftijd treedt Wayenberg voor het eerst in het openbaar op als pianist.

Als componist schreef hij onder meer het ‘Ballet Solstice’ (1955), ‘Concerto pour 5 instruments á vent et piano’ (1958), de ‘Sonate voor viool en piano’ (1966), de tweedelige Symfonie ‘Capella’ voor groot orkest met 15 koperblazers en slagwerk (1973), en het ‘Concerto pour 3 pianos et orchestre’ (1974).

In 1949 won hij de Grand Prix de la Ville de Paris, als jongste van alle deelnemers aan het Concours Marguerite Long-Jacques Thibaud. Zijn grammofoonplaten (met werken van Brahms, Ravel, Gershwin, Jolivet en Rachmaninoff) werden verschillende malen met de ‘Grand Prix du Disque’ bekroond. In 1962 werd hij onderscheiden in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor Nederland in het buitenland, en in 1967 kreeg hij in Frankrijk de onderscheiding ‘Chevalier des Arts et de Lettres’.

In 1985 werd hij benoemd tot docent piano aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 1994 (Wayenberg is dan 65 jaar) afscheid neemt en de Erasmusspeld ontvangt van burgemeester Bram Peper.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Daniël Wayenberg


Daniël Wayenberg - informatie, agendas, shows, nieuws


Daniël Wayenberg lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap