theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Ruben van Gogh

Ruben van Gogh is dichter, bloemlezer en presentator.

Van Gogh behoort tot de jongere generatie dichters, die eigentijdse vormen gebruiken en eigentijdse thema's. De vele herhalingen en het dwingende ritme doen het goed voor een publiek.

'Gebeurende poëzie' noemt Ruben van Gogh zijn gedichten. Hij beklom vaak het toneel om ze voor te lezen en is de geestelijke vader van De Literaire Afwerkplaats.

Dat is een kleine, besloten ruimte waarin een zeer beperkt publiek, maar minimaal één gast, naar een dichter kan luisteren. Behalve optredens verzorgt hij ook workshops en organiseert hij poëzie-activiteiten bij de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht (SLAU).

Hij schrijft over de liefde (die zes letters zijn hem al genoeg), maar ook over ruimtereizen, telecommunicatie, spooksteden, tweelingen, de waan van de dag, de Alfabetstraat, onthoofde commandanten, zoekmachines en de vreemde belevenissen van rode bloedlichaampjes.

Zijn eerste twee bundels werden gezamenlijk herdrukt in 'Aan het eind van het begin' (Prometheus, 2001). Daarnaast schreef hij de bundel 'Zoekmachines'(Prometheus, 2002).

In januari 2006 verscheen zijn vierde bundel: 'Klein Oera Linda' (Contact), een bundel in extreme typografie, waarmee hij zich middenin de samenleving positioneert.

Van Gogh was te zien tijdens het 2003 Taipei International Poetry Festival in Taiwan, Dichter aan Huis in Den Haag en het Stockholms Poesifestival. In 2004 trad hij op in Milaan en stond hij op Lowlands.

Daarnaast schreef Ruben van Gogh een viertal mini-libretti voor Yo! Opera, de musical Kromme Jongens, rond de liedjes van de gelijknamige band en liederen voor 11KernenOpera Westland.

Momenteel is van Gogh bezig met de opera Nikola en was hij in mei 2010 aanwezig op de World Expo in Shanghai. Verder is van Gogh lid van de Utrechtse Dichtersgilde.Probeer ook de actZoeker
Shows van Ruben van Gogh

geweest Dichten bij Belle
geweest Gedichten aan de Blijmarkt
Literair event
geweest Growing Up!
geweest Het Huis van de Poëzie: Gedichtendag 2010
poëzie
geweest Literair Café Intercultureel
literair event
geweest Nu u!
literair event
geweest Techno-opera Nikola
geweest Vlammen
opera
geweest Wintertuinfestival 2009
literatuur festival

Ruben van Gogh - informatie, agendas, shows, nieuws


Ruben van Gogh lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap