theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Bert Loerakker

Toen de Helmondse kunstenaar Bert Loerakker aan zijn vader, die huisschilder was, vertelde dat hij kunstenaar wilde worden, nam deze hem mee naar de gemeentemusea van Den Haag en Arnhem.

Om hem de abstracte schilderijen van Piet Mondriaan en de magisch realistische figuratie van Dick Ket te laten zien. 'Daartussen gebeurt het in de kunst, zei zijn vader.

Loerakker: 'Dat is me altijd bijgebleven. Ik ben een groot bepleiter van complete vrijheid in de kunst.'

Loerakker heeft al vroeg een grote honger en nieuwsgierigheid naar alles wat met kunst en cultuur te maken heeft. Daarnaast heeft hij de drang om zaken te 'bevragen'.

Zijn onderzoekende instelling uit zich bij Loerakker ook in de uiteenlopende technieken: hij tekent, schildert, maakt zeefdrukken, monotypes, fotografeert en gebruikt digitale technieken.

In Loerakkers werk speelt zijn omgeving een belangrijke rol. Vaak is dat een landschap of delen ervan, maar ook een tolk en de gesprekken die hij met haar voerde tijdens een verblijf in Polen duiken op in zijn werk.

De schilderijen van Bert Loerakker zijn nauwelijks in een oogopslag te vatten. In de eerste plaats omdat ze uit twee delen bestaan, een linker en rechter paneel die, altijd met een zekere tussenruimte, toch onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Trivia:
In 2008 verloor Bert Loerakker bij een grote brand in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Engelseweg in Helmond duizenden tekeningen, aquarellen, schilderijen en andere werken die in zijn atelier waren.
Probeer ook de actZoeker
Shows van Bert Loerakker


Bert Loerakker - informatie, agendas, shows, nieuws


Bert Loerakker lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornWalking With DinosaursBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap