theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Cornelia Schleime

Cornelia Schleime is een grote naam in de Berlijnse kunstscene.

Schleime is een alleskunner; ze fotografeert en filmt, maakt installaties en schreef onlangs haar autobiografische roman Weit fort'.

Ze werd in Oost Berlijn geboren en was door haar betrokkenheid in de Berlijnse punk scene een doelwit voor de Stasi.

In 1984, vijf jaar vóór de val van de Berlijnse muur, komt Schleime naar het westen. Deze overstap betekende dat ze al haar artistieke werk in de toenmalige DDR moest achterlaten.

Tijdens haar eerste West-Berlijnse jaar haakt Schleime opmerkelijk genoeg niet aan bij internationale trends, als performance of video, maar maakt – aanvankelijk alleen voor zichzelf – series aquarellen, intuïtieve tekeningen en schilderijen.

Later ontstaan kleine installaties met overgeschilderde foto’s of prentbriefkaarten en monumentale doeken én begint ze te fotografen, filmen en schrijven.

Schleime heeft een voorliefde voor het manipuleren van vormen en het spelen met formaten. Eind jaren '80 vergrootte ze het onderwerp zelf op popartachtige wijze uit.

Nu zoomt ze - analoog aan de beeldregie op televisie - extreem in op haar modellen. Deze aanpak levert monumentale half-totalen en close ups op, waardoor de toeschouwers letterlijk en figuurlijk dicht op de huid van het onderwerp komen.

Door een innovatief combineren van acryl- en olieverf met andere lakken verkrijgt ze bovendien soms opzienbarende schiftingseffecten; sommige werken zien eruit alsof de tand des tijds al aan het ‘knagen' is geslagen en er al sprake is van ‘ouderdom'.

Schleime heeft een herkenbare autonome beeldtaal ontwikkeld waarin ze het universum naar eigen inzichten en maatstaven verbeeldt.Probeer ook de actZoeker
Shows van Cornelia Schleime

geweest Love Affairs
expositie

Cornelia Schleime - informatie, agendas, shows, nieuws


Cornelia Schleime lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornWalking With DinosaursBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap