theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Frank Boeijen

Frank Boeijen treedt al meer dan 25 jaar op. De Nijmegenaar blijft een bescheiden man, die nochtans in een kleine kwart eeuw 20 albums met gloedvolle Nederlandstalige songs heeft volgeschreven en gezongen.

Na zijn middelbare school stort Frank zich in de muziek. Zijn grote voorbeeld was Bob Dylan. Het eerste album onder zijn naam bracht Frank Boeijen uit in 1977 in eigen beheer, samen met Wout Pennings. In 1978 namen ze het album opnieuw op en om te kunnen optreden breidden ze hun band uit met onder andere Henk Wanders en Nels Busch.

Nadat Wout de band had verlaten en Wil Theunissen erbij was gekomen werd de naam van de band Frank Boeijen Groep. Onder deze naam brachten ze in de jaren '80 een aantal albums uit, waarvan 1001 hotel, Foto van een mooie dag, In natura en Welkom in Utopia de bekendste zijn.

In 1991 gaat de Frank Boeijen groep uit elkaar en gaat Frank verder als soloartiest. Frank maakt van zijn nieuwverworven vrijheid gebruik om met andere artiesten samen te werken. Meest opvallend in het rijtje is ongetwijfeld zangeres Liesbeth List, wier carrière hij halverwege de jaren negentig een nieuwe impuls geeft.

Frank gaat in de tweede helft van de jaren 90 een tijd op wereldreis. De liedjes die uit de opgedane ervaringen voortvloeien zijn terug te horen op zijn CD De Ballade Van de Dromedaris, opgenomen in de studio van ex-Genesis zanger Peter Gabriel. Vanaf die tijd laat Frank zich overigens weer bijstaan door gitarist Ger Hoeijmakers, die geruime tijd deel uitmaakte van de Frank Boeijen Groep.

Boeijen ontvangt in 2002 een Edison in de categorie Beste Zanger. De single Geen Gevaar, het duet tussen Frank Boeijen en Bløf-zanger Paskal Jakobsen, verschijnt in de zomer.

In 2004 zit Frank 25 jaar in het vak en dat is niet onopgemerkt gebleven. Op 14 maart worden hij en zijn oeuvre geëerd op Het Gala Van Het Nederlandse Lied, waar hij de Radio 2 Zendtijdprijs uitgereikt krijgt. Artiesten als Freek de Jonge, Huub van der Lubbe, Trijntje Oosterhuis, Mathilde Santing, Stef Bos en natuurlijk Liesbeth List brengen een hommage aan Frank. Op dat moment is zojuist de dvd verschenen met zijn exclusieve optredens in het Sportpaleis in Antwerpen van oktober vorig jaar.

Amper twee weken later valt hij wederom in de prijzen. In de Melkweg in Amsterdam ontvangt hij op 23 maart een Edison voor zijn gehele oeuvre. Dit alles gebeurt tijdens zijn theatertournee Schaduw Van De Liefde, die in januari gestart is en maar liefst een kleine 80 optredens telt in vijf maanden tijd.

In 2007 doet Frank Boeijen weer de theaters aan: zijn cd met 30 liedjes 'As' is een wondere wereld die gevormd wordt door het drieluik Laag Land, Achter De Heuvels en Onder De Hemel.


Zie ook:
Prijzen - Toegekend:
» De Gouden Harp (1990)
Probeer ook de actZoeker
Nieuws over Frank Boeijen

TheReview: Indian Summer en Festival Mundial geslaagd
23-06-2009 Afgelopen weekend vonden zowel Indian Summer Festival als Festival Mundial plaats. TheAgenda bezocht beide festivals en maakt de balans op.
Voor foto's[url= http://www.flickr.com/photos/theagenda/] klik hier ...lees meer

Shows van Frank Boeijen

geweest 35 jaar in concert
geweest Aardige Jongens
Theaterconcert
geweest As
theaterconcert
geweest De schoonheid van de eenvoud
geweest De Vrienden van Amstel Live!
concert
geweest Dutch Valley
festival
geweest Even
Concert
geweest Frank Boeijen
geweest Frank Boeijen - 36.9° C
geweest Frank Boeijen - As
geweest Frank Boeijen - Camera
geweest Frank Boeijen - Genade
geweest Frank Boeijen - Theatertour
Theatertour
geweest Groene Hart Festival 2013
geweest Indian Summer Festival 2009
festival
geweest Nationale Nederpop Avond
Rock
geweest Night Of The Stars
Pop
geweest Night Of The Stars
Pop
geweest Night Of The Stars
Pop
geweest Symphonica in Rosso met Doe Maar
geweest Theatertour 2004
geweest Theatertournee
geweest Theatertournee
geweest Theatertournee 2005
theaterconcert
geweest Theatertournee 2020
Muziek
geweest Verstilde Schoonheid
Pop
geweest Vrienden Van Amstel Live!
Pop
geweest Waalkade Hoofdpodium Zomerfeesten 2007
zomerfeesten
geweest Waalkade Hoofdpodium Zomerfeesten 2007- Zaterdag
zomerfessten

Frank Boeijen - informatie, agendas, shows, nieuws


Frank Boeijen lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap