theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Pia Meuthen

Pia Meuthen volgde haar dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Fontys Dansacademie in Tilburg.

In 1998 startte zij als freelance choreografe en sinds 2002 heeft ze de artistieke leiding van haar eigen stichting Panama Pictures.

Haar voorstelling 'Unmade Beds' werd in 2005 genomineerd voor de VSCD dansprijs voor de beste productie van het seizoen. Pia’s vertelwijze, waarbij dans en spel elkaar aanvullen en versterken is toegankelijk en tegelijk genuanceerd.

Ze wil vertellen zonder te illustreren. Haar inspiratie vindt zij in film en in proza. De persoonlijke inbreng en de eigenheid van de dansers zijn van groot belang bij het ontstaan van de voorstellingen.

In 2007 werd Pia Meuthen door de 2move Dance Company uitgenodigd een duet te creëren voor Kevin Polak en Miquel de Jong, de dansers en oprichters van dit gezelschap. 2move draait de rollen om. Het creëren van een voorstelling begint niet met een choreograaf die zijn dansers kiest, maar de ervaren dansers kiezen zelf een choreograaf om voor hen een mannenduet te maken.

In maart en april 2009 is haar voorstelling 'Odd' als onderdeel van de DansClick tournee te zien in 30 schouwburgen in Nederland.Probeer ook de actZoeker
Shows van Pia Meuthen

geweest DansClick 6
dans
geweest Ergens; dichtbij

Pia Meuthen - informatie, agendas, shows, nieuws


Pia Meuthen lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap