theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Ramon Lormans

Ramon Lormans (1984) begon op vijfjarige leeftijd met het bespelen van slagwerk.

De eerste lessen kreeg hij van zijn vader. Op dertienjarige leeftijd werd Ramon aangenomen op de Jong Talentklas van het Tilburgs Conservatorium en kreeg lessen van Willy Goudswaard. Hij won de eerste prijs in het Fontys concours voor jong muziektalent en won hiermee een studiebeurs voor bachelor opleiding.

Na drie jaren van studie met Arnold Marinissen en Peter de Vries is Ramon aangenomen op het Amsterdams Conservatorium. Hier voltooide hij zijn bachelor en studeert momentel als laatste jaars Master bij Jan Pustjens, Nick Woud, Victor Oskam, Peter Prommel, Gustavo Gimeno, Arnold Marinissen en Bart Schneeman.

In 2004 won Ramon een eerste prijs in het Prinses Christina Concours en won een soloconcert in Carnegie hall – NY – USA, een solo concert als solist met Het Brabants Orkest, enkele live cd opnamen en live uitgezonden concerten door de radio.

In oktober 2006 won Ramon de derde prijs op het Tromp International Music Competition, dit jaar voor slagwerk geörganiseerd. Hierdoor kreeg Ramon beschikking over een geldbedrag dat hij mag besteden aan verdere studie, deelname aan competities en masterclasses en aankoop van nieuwe instrumenten.

Ramon speelde solo recitals in de grote zalen en festivals in Nederland en in het buitenland, zoals Concertgebouw Amsterdam, Vredenburg Utrecht, Polo de Haas serie – Beurs van Berlage Amsterdam, Frits Phillips Eindhoven, Vrijthof Maastricht, De Toonzaal Den Bosch, Philharmonie Haarlem, Percumania Percussion festival Paris (Fr), Orpheus festival for modern music (Be), Grachtenfestival (NL), Traces of rhythm festival (NL), Marimba days Detmold (De), Marimba festival Linz (Au), Donaueschingen musiktage (De).

Met mede-studente, Saxophoniste Eva van Grinsven, heeft Ramon duo 'Sax & Stix' opgericht. Ze starten hun samenwerking al in het Tilburgs conservatorium en zetten dit voort op het Conservatorium van Amsterdam. Ze spelen regelmatig concerten in deze unieke combinatie.

Ze speelden onder andere in het Muziekgebouw aan het IJ in de finale van het Grachtenfestival concours 2007 en openden in april 2007 het Gaudeamus Vertolkersconcours. Het hoogtepunten in hun gezamelijke carriere waren een concert in februari 2006 in het Concertgebouw Amsterdam en het winnen van het kamermuziek concours 2007 te Almere.

Als freelance slagwerker is Ramon regelmatige gast bij Koninklijk Concertgebouw Orkest, Radio Kamerfilharmonie, Radio Philharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest, Residentie Orkest, Het Gelders Orkest, Nederlands blazers Ensemble, Ensemble JONG en Ives ensemble.

In seizoen 2008/2009 en 2009/2010 is Ramon bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest betrokken als Academie slagwerker. Hierdoor zal hij regelmatig te horen zijn bij dit gezelschap.

Ramon is privé docent aan zijn eigen talent klas voor slagwerk in Weert, waar hij leerlingen doceert die de ambitie hebben om in de toekomst professioneel slagwerker te worden en te gaan studeren aan het conservatorium.

Naast de lessen, zowel individueel als groepsles krijgen de leerlingen begeleiding van de docenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Verder is Ramon vanaf september 2008 hoofdvakdocent Marimba samen met Peter Prommel aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ramon Lormans is uitvoerend artiest voor Adams musical instruments en bespeelt een 5.0 oktaafs Artist Classic marimba.Probeer ook de actZoeker
Shows van Ramon Lormans

geweest Sax & Stix
Concert

Ramon Lormans - informatie, agendas, shows, nieuws


Ramon Lormans lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap