theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Marc Truijen

Kunstenaar Marc Truijen creëert zijn eigen spanningswereld. Sculpturen van mens- en natuurvormen die een verhaal hebben.

Daarbij brengt hij het mysterie om ons heen terug tot het primitieve; wil verwonderen. Een veelal ontwapenend, en tegelijkertijd fantasieprikkelend spanningsveld tussen geluksgevoel, humor en mysterie is voelbaar.

Zijn beelden leiden een eigen leven. De titels zijn zorgvuldig gekozen en prikkelen de aanschouwer. De werken die hij maakt, ontstaan vanuit een drang om het mysterie om ons heen te bevatten.

Marc groeide op met kunst. Kunst hoort bij zijn leven. Volgde van kinds af aan zijn vader - kunstschilder Hans Truijen - op de voet en liet zich inspireren door etnische beelden en tekeningen.

Hij leerde edelsmeden in Maastricht, volgde modellessen en werkte bij bronsgieterijen. Na zijn academietijd assisteerde hij kunstenaars als Henk Visch, Piet Killaars en Han van Wetering in hun ateliers. Daarna ging hij zijn eigen weg.

Marc Truijen heeft zijn atelier in Meerssen, en is aldaar woonachtig net onder de rook van Maastricht.


Zie ook:
Familie:
» Hans Truijen (vader)
Probeer ook de actZoeker
Marc Truijen - informatie, agendas, shows, nieuws


Marc Truijen lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap