theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Ramsey Nasr

Ramsey Nasr is dichter, schrijver, acteur en regisseur.

Hij publiceerde drie dichtbundels: '27 gedichten & Geen lied' (2000),' onhandig bloesemend' (2004) en 'onze-lieve vrouwe-zeppelin' (2006); een novelle getiteld 'Kapitein Zeiksnor & De Twee Culturen' (2001), 'Twee libretto’s' (2002) en de essaybundel 'Van de vijand en de muzikant' (2006).

Hij won voor zijn werk meerdere literaire en toneelprijzen. In 2005 vervulde hij met veel bijval de functie van stadsdichter van Antwerpen.

Naast zijn literaire werk is Nasr tevens een begenadigd acteur en regisseur. In 1995 studeerde hij af aan de toneelschool Studio Herman Teirlinck te Antwerpen met een zelfgeschreven monoloog: De doorspeler. Dit indrukwekkende theaterstuk leverde hem op het Internationaal Theaterschoolfestival te Amsterdam de prijs voor beste acteur op (de Philip Morris Scholarship Award).

Na zijn eindexamen speelde hij vijf jaar bij Het Zuidelijk Toneel o.l.v. Ivo Van Hove. Van dit gezelschap nam hij in het voorjaar van 2000 afscheid met een nieuw geschreven theatermonoloog, Geen lied. Voor tekst en spel van dit stuk won hij in 2000 de Mary Dresselhuysprijs en de Taalunie Toneelschrijfprijs. Ook werd hij genomineerd voor de Louis d’Or.

Bij het Zuidelijk Toneel was hij te zien in vele stukken, zoals Caligula en Romeo en Julia, waarin hij de rol van Romeo vertolkte. In deze jaren reisde hij ook naar Palestina (1996) en Jordanië (2001, Amman International Theater Festival) om daar een Engels-Arabische bewerking van De doorspeler op te voeren: The Wannaplay.

Ook heeft Nasr rollen vertolkt in verschillende films. Hij is onder meer te zien in De Man met de Hond (1998), Mariken (2000), Liefje (2001) en Magonia (2001). In 2002 vertolkte hij een hoofdrol in de driedelige televisieserie De Enclave, over de Nederlandse betrokkenheid bij het drama van Srebrenica.
Trivia:
In 2006 ontving Ramsey Nasr de prijs voor "Journalist van de Vrede", die jaarlijks wordt toegekend door het Humanistisch Vredesberaad (HVB)
Probeer ook de actZoeker
Shows van Ramsey Nasr

geweest Dag van de Literatuur 2009
literatuur festival
geweest Dag van de Literatuur 2011
geweest De andere stem
toneel
geweest Geen Daden Maar Woorden Festival 2009 (Editie 12)
literatuur festival
geweest Geletterde Mensen
theater
geweest Het Huis van de Poëzie: Gedichtendag 2010
poëzie
geweest Het Voorwoord 2009
literair festival
geweest husbands and wives
Toneel
geweest Kings of war
geweest Koningin Lear
geweest Lange dagreis naar de nacht
geweest The Fountainhead
geweest Winternachten 2010
literatuur festival

Ramsey Nasr - informatie, agendas, shows, nieuws


Ramsey Nasr lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap