theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Leo van Doeselaar

Leo van Doeselaar studeerde orgel bij Albert de Klerk en piano bij Jan Wijn aan het Amsterdams Sweelinck Comcervatorium. Na het behalen van zijn solo examens ontving hij de Prix d'Excellence voor orgel in 1979. In 1980 ontving hij de Toonkunst Jubileum prijs en in 1981 de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw in Amsterdam.

Na het voltooien van zijn studies aan het concervatorium specialiseerde hij zich in orgelwerken uit de Barok. Hij studeerde hiervoor orgel bij André Isoir in Parijs en fortepiano bij Malcolm Bilson en Jos van Immerseel.

Leo van Doeselaar is vaak te beluisteren in zowel Europa als de Verenigde Staten. Daarnaast is hij een veel gevraagd solist voor festivals van vroege muziek en doceert hij.
Hij is ondermeer solist geweest in verschillende orkesten en heeft gewerkt met beroemde dirigenten waaronder Ernest Bour, Riccardo Chailly, Jean Fournet, Frans Brüggen en David Zinman.

Hij was de orgel solist bij het Koninklijk Concergebouw Orkest o.l.v. Riccardo Chailly toen Paul Hindemith's Kammermusik no. 7 werd opgenomen. Deze prestatie leverde hem een Grammy Award op.

In 1993 was hij de solist die het gerestaureerde Orgel in het Concertgebouw bespeelde tijdens een concert van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.
In 1995 werd hij benoemd als orgel docent aan de Universität der Künste in Berlijn. Hiernaast is hij ook de organist van het Van Hagerbeer orgel uit 1643 in de Leidense Pieterskerk.


Probeer ook de actZoeker
Shows van Leo van Doeselaar


Leo van Doeselaar - informatie, agendas, shows, nieuws


Leo van Doeselaar lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornDisney's The Lion KingBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap