theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Uri Geller

Uri Geller is een Israëlische televisiepersoonlijkheid en zelfbenoemde paranormalist en mentalist.

Geller werd in Tel Aviv geboren. Volgens eigen zeggen ontdekte hij al jong zijn bijzondere gaven. Hij kon de horloges van zijn klasgenoten op onverklaarbare wijze vooruitzetten en buitenzintuiglijke waarneming stelde hem in staat hun proefwerkantwoorden te lezen.

Na zijn schooltijd moest Uri in militaire dienst en werd hij opgeleid tot parachutist. In 1967 raakte hij gewond tijdens Israëls zesdaagse oorlog met Egypte. Hij verliet het leger en werkte korte tijd als groepsleider in een jeugdkamp.

Daar leerde hij de zeven jaar jongere Shipi Shtrang kennen, die zijn onafscheidelijke kameraad en compagnon werd. Shipi moedigde Geller aan om voorstellingen te geven. Samen ontwikkelden zij een paranormale show, waarmee ze vanaf 1970 overal in het land succes boekten.

In de jaren '80 verwierf hij wereldfaam met zijn optredens, waarin hij een aantal van zijn vermeende capaciteiten tentoonspreidde.

Hij boog lepels, schijnbaar zonder er enige kracht op uit te oefenen, bracht kapotte horloges weer aan het lopen en liet kompasnaalden uitwijken. Dit alles demonstreerde hij voor het oog van tientallen wetenschappers en honderden journalisten. Ook trad hij op in talloze tv-shows over de gehele wereld.

Door aanhoudende berichten over fraude en goocheltrucs werd Geller steeds minder gevraagd om op te treden en in de jaren '90 was hij voor het grote publiek uit beeld verdwenen.

In 2008 maakte Geller zijn rentree op televisie in de show 'De Nieuwe Uri Geller'. In 8 live-uitzendingen wordt naar de opvolger van Uri Geller gezocht, iemand die soortgelijke acts kan doen.

Uri Geller is bij elke aflevering aanwezig en kan de persoon wiens act hij het meest waardeerde immuniteit garanderen. De andere kandidaten vallen af door het stemmende publiek.

In 2009 is er een tweede deel van de 'Nieuwe Uri Geller' en treedt Geller ook op in het theater.

Trivia:
Geller is verre familie van de Oostenrijkse psychiater Sigmund Freud.
Probeer ook de actZoeker
Shows van Uri Geller

geweest Mindblowing
theater

Uri Geller - informatie, agendas, shows, nieuws


Uri Geller lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornWalking With DinosaursBrabants Historisch Informatie Centrum

• KOVACS
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap