theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Ronald Ophuis

Vanwege zijn confronterende onderwerpkeuze neemt Ronald Ophuis een bijzondere plaats in binnen de Nederlandse kunst.

Hoewel zijn schilderijen en tekeningen met beelden van seksueel misbruik, executies, martelingen en oorlogstaferelen tot controverses hebben geleid, is dat zeker niet het doel van Ophuis.

Bekende schilderijen van Ophuis zijn 'Voetballers I' (1995)waarin een jongen door zijn teamgenoten anaal met een colafles gemolesteerd wordt , en het schilderij 'Sweet Violence' (1996) die een niets verhullende verkrachting van twee kleuters toont.

Door onderwerpen weer te geven die wij liever niet willen zien en die ons bevattingsvermogen te boven gaan, wil hij ‘het kwaad’ een gezicht geven,waarbij de gevoelswaarde van zijn werk zo nauw mogelijk aansluit bij ervaringen van angst, eenzaamheid en pijn. Daarom heeft hij zichzelf wel eens omschreven als een ‘boodschapper van het slechte nieuws’.

In zijn atelier reconstrueert hij de scènes met behulp van levende modellen, waar hij foto’s en tekeningen van maakt. Als antwoord op snellere media als televisie en internet doet Ophuis via een omweg een poging de geladenheid en het tragische van afschuwelijke momenten samen te ballen en in verf om te zetten. Zo wil hij de afstand overbruggen die ons van de werkelijkheid scheidt en die ons ontglipt in de elektronische media.

Probeer ook de actZoeker
Shows van Ronald Ophuis

geweest Painful Painting
expositie

Ronald Ophuis - informatie, agendas, shows, nieuws


Ronald Ophuis lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurHotel Tapperij de PoshoornWalking With DinosaursBrabants Historisch Informatie Centrum

• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap