theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!
acts > personen

Dylan Newcomb

Choreograaf, danser en componist Dylan Newcomb is in 1971 in Boston geboren.

Na zijn opleidingen in zowel dans- als muziekcompositie aan onder meer de Juilliard School in New York, kreeg hij een contract bij het Nederlands Dans Theater, waar hij van ’92 tot en met ‘99 danste. Hier maakte hij al snel diverse werken voor de NDT Workshops.

Al snel maakte hij op uitnodiging van buitenlandse dansgezelschappen kleine voorstellingen. Naast een reeks kleine choreografieën voor de jaarlijkse NDT Workshop, creëerde hij in ’97 'Pauli Passion', een avondvullende voorstelling voor 14 dansers, koor en strijkorkest in Brandenburg (Duitsland). Voor het CaDance festival 1998 maakte hij de solo 'Epilogue voor Nicole Peisl', zijn eerste Korzo productie.

Enkele maanden later maakte hij voor zijn laatste NDT-workshop de solo 'Passing', waarvoor hij werd onderscheiden met de de Zilveren Theaterdansprijs van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouwdirecties (VSCD).

Vanaf 2000 richt Newcomb zich volledig op zijn eigen choreografische werk. Newcomb werkte aan de monumentale 'Full Circle trilogie', bestaande uit de solo’s 'Via' (maart 2000), 'Static' (november 2000) en 'Breath' (november 2001). 'Full Circle' werd onderscheiden met de Lucas Hoving Prijs van de VSCD, als beste dansproductie van het seizoen, terwijl Newcomb zelf de Philip Morris Kunstprijs 2000 ontving.

In 2004 startte Newcomb met het vierluik: 'Writing on the Wall'. In dit vierluik doet Newcomb diepgravend onderzoek naar de vier Elementen. Dit resulteerde in de werken 'Wish' (Lucht, 2004), 'Flow' (Water, 2004), de solo 'Burn' (Vuur, 2006) en resulteert in februari 2008 in het slotstuk van het vierluik: de voorstelling 'This'(Aarde).

Naast choreograaf is Dylan Newcomb ook componist. Behalve voor zijn eigen werk componeerde Newcomb ook de muziek voor een choreografie van Cathy Marston (voor het kamerorkest van de London Royal Ballet) en voor drie korte werken van zijn toenmalige NDT-collega Jorma Elo.


Zie ook:
Overige:
» Nederlands Dans Theater I
Probeer ook de actZoeker
Shows van Dylan Newcomb

geweest Burn
dans
geweest Dylan Newcomb :Dancing Science
dans
geweest Flow
dans
geweest This
dans
geweest Wish
dans

Dylan Newcomb - informatie, agendas, shows, nieuws


Dylan Newcomb lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Zeer licht en luchtig interieurPoster OCTOBER METAL FEST WIJHEHotel Tapperij de PoshoornPoster Monopoly Nabil AOULAD AYADBrabants Historisch Informatie CentrumOmniversum

• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2018 theAgenda.nl/HyperLeap