theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

Erik Verdonck

Erik Verdonck studeerde in 1993 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Daarna vestigde hij zich enkele jaren als frietbakker in Antwerpen.

Deze 'Frituur Erik' baatte hij twee jaar lang zelf uit, maar daarna kreeg hij toch weer de modekriebels.

Voor hij zich aan het frietvet waagde, had hij gewerkt bij commerciële merken zoals 'La Gaviotta' en 'Mer du Nord'. Na zijn culinair interludium timmerde hij aan een eigen en eigengereide weg.

In 2001 toonde hij zijn mannen- en vrouwencollecties, zij het niet volgens het geijkte systeem. Seizoenen bestaan voor hem niet, hij presenteert een stuk wanneer het klaar is.

Ook in grote producties gelooft hij niet, eerder in unieke, veelal handgemaakte stukken, volgens het adagio 'op is op'. In Marina Yee vindt hij een geestesgenoot, want sinds 2002 hebben ze samen het 'Atelyee Verdonck'.

Het tweetal is ook als duohoofddocent aangesteld aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling mode en textiel.

Trivia:
Tijdens zijn frituurperiode heeft Erik Verdonck meegewerkt aan een installatie Antwerp Fashion for Van Dyck en was hij ook nog productieassistent voor Ann Demeulemeester.
Probeer ook de actZoeker
Shows van Erik Verdonck

geweest Heimwee / Erik Verdonck
expositie

Erik Verdonck - informatie, agendas, shows, nieuws


Erik Verdonck lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2020 theAgenda.nl/HyperLeap