theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!
acts > personen

John McCain

John McCain studeerde in 1958 af aan de US Naval Academy. Hij ging in dienst bij het leger als piloot bij de Amerikaanse marine.

Hij diende tijdens de Vietnam Oorlog, waar hij gestationeerd was op het vliegdekschip USS Forrestal fire. In 1967 was hij betrokken bij een rampzalig ongeluk op het schip, waarbij een grote vlammenzee uitbrak en 134 militairen overleden.

In datzelfde jaar werd hij tijdens een bombardement neergeschoten en werd krijgsgevangen genomen door de Noord-Vietnamezen. Tot 1973 zat hij vast in Hanoi en werd onderworpen aan martelingen.

Terug in Amerika diende hij tot 1981 als kapitein in het leger. Na zijn pensionering als militair ging McCain de politiek in en werd verkozen tot het Amerikaanse huis van afgevaardigden, waarin hij twee termijnen diende.

In 1986 werd McCain verkozen tot senator van de staat Arizona. Tijdens zijn senatorschap verkreeg hij gaandeweg meer politieke zichtbaarheid. Hij werd in de jaren 1992, 1998 en 2004 herkozen.

In 2000 stelde McCain zich kandidaat voor het presidentschap namens de republikeinen. Hij verloor in de voorverkiezingen van George W. Bush. In 2008 stelde hij zich nogmaals kandidaat. Inmiddels had hij voldoende gedelegeerden achter zich en werd in september 2008 de officiële republikeinse kandidaat. Met "Sarah Palin" als running mate nam hij het op tegen de democratische Barack Obama.

Wegens de financiële crisis, de lage waardering voor de zittende Republikeinse president en het charisma van zijn tegenstander verloor hij de verkiezingen uiteindelijk ruimschoots van Obama.

Trivia:
Geboren in Panama, nabij het Panama-kanaal op een Amerikaanse luchtbasis

Zat zes jaar vast als krijgsgevangene in Hanoi

Getrouwd met Cindy Lou Hensley sinds 1980

Gescheiden van Carol Shepp

Heeft zeven kinderen, waarvan er drie geadopteerd zijnJohn McCain films, nieuw en filmstills en meer bij biosAgenda.nl

Probeer ook de actZoeker
Nieuws over John McCain

Obama president van Amerika
05-11-2008 Gisteren is "Barack Obama" gekozen als de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij versloeg daarbij de Republikeinse kandidaat "John McCain". De 47-jarige Obama schrijft geschiedenis door als eerste Afro-Amerikaan het Witte Huis te winnen. ...lees meer

John McCain - informatie, agendas, shows, nieuws


John McCain lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap