theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Review Wasteland

12-11-2007 - In de categorie kinky feestjes is Wasteland een klassieker te noemen. Sinds 1994 is Wasteland hét meest spraakmakende en beruchtste fetish dance-evenement van Nederland. Zaterdag 10 november was het weer zover, op een vertrouwde locatie, de Hemkade te Zaandam.

Het was wederom druk met parkeren, de auto’s stonden dan ook ruim buiten het parkeerterrein van de Northsea Venue langs de weg geparkeerd. De fetish liefhebbers in bijbehorende outfits liepen in groten getale over het industrieterrein richting ingang. Na een verrassend snelle entree was het in de grote hal (met
prachtige ‘sterrenhemel’!) toch erg druk. Bij de afgifte voor de jassen stond men rijen dik en wel wat lang te wachten, maar ondanks de drukte was het goed georganiseerd en overzichtelijk te noemen.

Muntjes voor consumpties kon men in diezelfde hal verkrijgen, zonder al te lang te hoeven wachten. Wie zich ter plekke wilde omkleden, kon zijn ‘dagelijkse kloffie’ opbergen in de bekende gele lockers. En uiteraard was er ook weer een Wasteland shop waar men op de valreep zijn outfit nog kon veranderen, zij het vrijwillig of verplicht. Want aan het oordeel van de doorbitches ontkom je namelijk niet bij Wasteland.

Eenmaal binnen was het werkelijk een groot feest. Men had duidelijk zijn of haar best gedaan er appetijtelijk uit te zien. Dat een ieder iets anders verstaat onder appetijtelijk, geeft Wasteland dat beetje extra jeu wat je op een dergelijk feest verwacht. In vergelijking met voorgaande edities lijkt toch ook hier de commercie verder ontwikkeld. Door de naamsbekendheid en het effect van spanning en sensatie trekt het steeds meer ‘partypubliek’ aan. In de loop der jaren zijn er in Nederland meer en meer feesten bijgekomen met een erotisch getint karakter (hoewel zeer zeker niet vergelijkbaar met Wasteland) en dat zal eraan meegewerkt hebben dat de drempel wat lager is geworden voor een gedeelte van het publiek.

De gemiddelde Wasteland bezoeker lijkt minder ‘fetish’ dan voorheen, men is vooral bezig geweest een mooie outfit te vinden met hier en daar een kinky touch, maar op het eerste oog is het minder underground te noemen. Er was letterlijk meer kleur te zien in de kleding, de mensen zagen er mooi en goed verzorgd uit. Het maakte dat er een uitgelaten, relaxte feeststemming hing.

De Hemkade beschikt over een aantal zalen en overige vertrekken, die op een feest als dit goed tot hun recht komen. Wasteland besteedt de nodige aandacht aan het aankleden van het feest en geeft de bezoeker zo gewild ook de mogelijkheid zich terug te trekken met de partner van zijn of haar keuze om de fetish fantasieën uit te laten komen in de daartoe bestemde dungeon. Voor een ieders veiligheid gelden hiervoor regels en voor zover hier niet mee bekend, verstrekt Wasteland de nodige informatie op hun site. Ook waren er enkele ruimtes geschikt om even bij te komen van alle indrukken en onderuitgezakt bij te praten, lekker loungen. Voor ieder wat wils. Aan de verschillende bars was het de hele nacht druk, maar men werd wel vrij snel geholpen. Aan enthousiast personeel geen gebrek.

Over de hele avond genomen was het druk en bleef het druk. Dit maakte het af en toe wat warm, zeker als je gekleed ging in kledij die meer besloeg dan de helft van je lichaam of wellicht voornamelijk bestond uit slecht ademende materialen zoals rubber. Neemt echter niet weg dat het blijkbaar geen reden was om de Hemkade vroegtijdig te verlaten. Tijdens het draaien volgende er een aantal mooie shows, liepen er artiesten door het publiek, hing een dame vanaf het plafond aan kettingen tussen het publiek om haar kunsten te vertonen en ga zo maar door. Er waren meer acts dan DJ’s. De shows waren over het algemeen niet schockerend te noemen, een goede balans tussen feest en vermaak, tussen fetish en show.

Dj’s als Lucien Foort, PornoDJ, Marcella, Thunderpussy en Jean zorgden voor een dansende menigte, voornamelijk uptempo (club-) house en hier en daar een heerlijke klassieker! Heel af en toe werd er een plaat gedraaid die wat 'ongepast' leek, zoals bijvoorbeeld een heel heftig rock-achtig nummer met snerpende gitaar uithalen, maar het leek het publiek niet te deren. Miss Monica spoorde het publiek tenslotte zonder problemen aan om nog even lekker door te gaan en zo stond de grote dansvloer nog vol met een heerlijk uitbundige menigte op het moment dat zij de laatste plaat inzette.


Door Sanne Wiersma / theAgenda.nl

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Wasteland- November 2007

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Review Wasteland lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap