theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Armando Museum gaat door

29-10-2007 - Het Armando Museum gaat na de verwoestende brand van 22 oktober exposeren in de St Aegtenkapel in Amersfoort, op een steenworp afstand van de museumruïne aan de Langegracht. Op 3 februari 2008 opent de expositie Armando in de St Aegtenkapel.

De acht schilderijen uit de kerncollectie van het Armando Museum, die behoed werden voor de brand doordat ze zich in het externe depot van het museum bevonden, vormen het uitgangspunt voor deze nieuwe tentoonstelling.

Afgelopen dagen hebben medewerkers van het Armando Museum samen met de schade-expert van Cunningham & Lindsey enkele delen van wat er rest van de Elleboogkerk kunnen bekijken. Er kon nog niet gezocht worden naar restanten van kunstwerken van de tentoonstelling. Wel is de door waterschade aangetaste kantoorinventaris en documentatie over de kunstenaar Armando weggehaald.

De documentaire collectie is naar een reconditioneringsbedrijf gebracht. Met een hoogwerker is een bronzen laddertje van Armando dat zich op de leestafel van het balkon bevond uit het museum gered. Ook zijn er drie litho's (Baum, Kopf, Fahne) en een ets (Melancholie) uit de kantoren en de hal veilig gesteld. Er wordt vanuit gegaan dat alle overige in het museum aanwezige werken vernietigd of tenminste zwaar beschadigd zijn.

Op het moment van de brand was de tentoonstelling 'In het woud - op zoek naar betekenis' gaande. De tentoonstelling bestond uit werk van Armando in combinatie met ca. 27 werken in bruikleen uit binnen- en buitenland.

De St Aegtenkapel geldt als tijdelijke huisvesting van het Armando Museum. Op termijn wil het museum terugkeren in een herbouwde Elleboogkerk. Daar zullen enige jaren mee gemoeid zijn.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Armando Museum in de as
» Manifestatie - Hart onder de riem
» Armando Museum ontvangt 1 miljoen euro

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Armando Museum gaat door lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap