theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Armando Museum in de as

22-10-2007 - Een grote brand in de binnenstad van Amersfoort heeft onherstelbare schade toegebracht aan de voormalige Elleboogkerk waarin het Armando Museum is gevestigd. De gehele collectie, voornamelijk werken van de kunstenaar Armando, is in vlammen opgegaan.

De brand ontstond rond half twee. Het pand naast het museum wordt gerenoveerd. Museumdirecteur Gerard de Klein liet weten dat dat pand in de steigers staat en dat op het moment van het uitbreken van de brand dakbedekkers aan het werk waren.

Officieel is er over de oorzaak van de brand nog niets bekend. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in het museum.

Kunstenaar Armando sprak zelf van een ,ramp'. ' Alles is verloren. Het is rampzalig', aldus Armando. Het museum bevat 21 schilderijen, een sculptuur en documentatie van Armando.

Armando (1929) behoort tot de belangrijkste naoorlogse Nederlandse kunstenaars. Hij is vooral zeer veelzijdig. Nationaal en internationaal wordt hij gewaardeerd als beeldend kunstenaar, schrijver, film- en documentairemaker en violist.

In het kader van de tentoonstelling 'In het woud' hingen er nu ook werken van andere kunstenaars, onder wie Albrecht Dürer, Hercules Segers, Andreas 'Andries' Schelfhout, Jacob van Ruisdael, Anton Mauve, M.A. Koekkoek, Ch.F. Daubigny en Willem Bastiaan Tholen. Ook deze werken moeten als verloren worden beschouwd.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Armando Museum gaat door
» Manifestatie - Hart onder de riem
» Armando Museum ontvangt 1 miljoen euro

Locatie(s):
» Armando Museum Bureau

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Armando Museum in de as lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap