theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Nederland Leest, Nederland Ontwerpt

18-10-2007 - In samenwerking met Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion organiseert de CPNB een ontwerpwedstrijd voor de omslag van het boek De gelukkige klas van Theo Thijssen. Dit boek staat centraal tijdens de tweede editie van Nederland Leest.
Nederland Leest
Nederland Leest

Tijdens Nederland Leest krijgt iedereen de kans een eigen omslag te ontwerpen. Het ontwerp moet een persoonlijke indruk van het boek verbeelden en kan rechtstreeks op de blanco pocket, of op de digitale omslag die verkrijgbaar is via de website www.nederlandleest.nl gemaakt worden.

Alle ingestuurde ontwerpen worden op deze website gepubliceerd. De winnaar krijgt zijn omslagontwerp in vijfvoud op een speciale uitvoering van De gelukkige klas. Van de mooiste inzendingen wordt tevens een expositie ingericht in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam.

De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op vrijdag 16 november 2007 tijdens de slotavond van Nederland Leest in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. De Stichting De Best Verzorgde Boeken zal drie bekende Nederlandse ontwerpers uitnodigen om de inzendingen te beoordelen en een winnaar te kiezen.

De gelukkige klas van Theo Thijssen is het boek dat centraal staat tijdens Nederland Leest 2007. Dit in 1926 gepubliceerde boek wordt in heel Nederland vanaf vrijdag 19 oktober en vrijdag 16 november gratis uitgedeeld aan de leden van de bibliotheek. Daarnaast is in de boekhandel een éénmalige luxe editie voor 10,- € te verkrijgen.

Vorig jaar werd het boek Dubbelspel van Frank Martinus Arion in een oplage van 725.000 exemplaren verspreid. De landelijke campagne Nederland Leest is een initiatief van de Stichting CPNB en wordt gesponsord door NS. Philip Freriks is ambassadeur van Nederland Leest.

De aftrap van de tweede nationale actie Nederland Leest, is op vrijdagochtend 19 oktober om 09.00 uur in Den Haag in de Openbare Bibliotheek . Minister Plasterk van OCW zal Nederland Leest 2007 officieel openen en schrijver Jan Siebelink zal de Lofrede op het boek van dit jaar, De gelukkige klas van Theo Thijssen, uitspreken.Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» Ronald Giphart schrijft Lofrede op Het leven is vurrukkulluk

Evenement - geweest:
» Nederland Leest 2007

Person(en)
» Theo Thijssen

< Nieuwsoverzicht

1. 500 jaar Jheronimus Bosch
In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch in ’s-Hertogenbosch overleed. Met een uitgebreid programma wordt de beroemde schilder herdacht en geëerd onder de titel Jheronimus Bosch 500, een meerjarige manifestatie, met 2016 als hoogtepunt.
2. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Nederland Leest, Nederland Ontwerpt lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Interieur met veel Franse elementenFreskuZeer licht en luchtig interieurChippendales - Break the Rules 2016Bosch by night artist impression Garden of Earthly delights

• Fresku
• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2016 theAgenda.nl/HyperLeap

theAgenda special
500 jaar Jheronimus Bosch
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.