theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Gerard Joling naar Songfestival 2008

Nieuwe opzet voor Eurovisie Songfestival

18-10-2007 - In het radioprogramma 'Evers staat op' praatte Joling vanochtend zijn mond voorbij. Naar eigen zeggen zal hij ons land in mei in Servië gaan vertegenwoordigen.
Gerard Joling
Gerard Joling
Foto: HLN.be

De NOS, die in het verleden het Nationale Songfestival organiseerde, wil Jolings naam nog niet bevestigen en verklaart met verschillende artiesten in gesprek te zijn.

Na de teleurstellende resultaten van Nederland tijdens de afgelopen edities van het songfestival, besloot de NOS deze keer geen Nationaal Songfestival meer te organiseren, maar zelf een kandidaat aan te wijzen die Nederland in Europa mag vertegenwoordigen.

Nieuwe opzet
Ook bij de organisatie van het festival is er het een en ander veranderd. Na de winst van Servië in mei dit jaar onstond er voor de zoveelste keer opschudding onder Festivalfans in West-Europa.

Na het uiteenvallen van onder meer de Sovjet-Unie en Joegoslavië zijn er in Oost-Europa veel zelfstandige staten ontstaan, die allemaal meedoen aan het liedjesfestijn. De Oost-Europese kijkers, die mede bepalen wie de wedstrijd wint, zouden alleen maar op hun buurlanden stemmen. Daardoor vielen dit jaar tijdens de halve finale vrijwel alle Westerse landen af .

De organisatie van het festival heeft daarom besloten voor een nieuw format te kiezen.

Vanaf komend jaar zullen er twee halve finales worden gehouden. In tegenstelling tot voorgaande jaren mogen alleen kijkers van landen die daadwerkelijk aan een halve finale deelnemen meestemmen. Vervolgens zullen negen kandidaten door het tv-publiek naar de finale worden gestuurd. Een vakjury voegt daar in elke halve finale 1 andere kandidaat aan toe.

De halve finales vinden plaats op 22 mei 2008. De finale wordt gehouden op 24 mei 2008. Beide evenementen vinden plaats in Belgrado.


Door Nicol Lodewick

Zie ook:

Artikel(en)
» Hind naar Songfestival 2008
» Servië wint Songfestival 2007
» Ophef over Songfestival
» Geen finaleplek voor Edsilia Rombley bij songfestival
» Joling toch niet naar Songfestival

Evenement - geweest:
» Stout & Nieuw

Person(en)
» Gerard Joling

< Nieuwsoverzicht

1. Eerste namen Waterpop bekend
Het jubilerende popfestival Waterpop 2017 maakt de eerste namen bekend voor zaterdag 12 augustus hun avond voor nieuw en gevestigd talent. Onder meer treden op Lucas Hamming, Pip Blom, Thijs Boontjes, The Grand East, HOWL (UK) en July Talk (CAN).
2. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Gerard Joling naar Songfestival 2008 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Restaurant TheaterHangaarKOVACSInterieur met veel Franse elementenCiske de RatGroot Tuighuis

• KOVACS
• De Dijk
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2017 theAgenda.nl/HyperLeap