theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Popconcerten en dansavonden opnieuw beter bezocht

17-10-2007 - Bij de VNPF-poppodia steeg het gemiddelde bezoek per concert in 2006 met 11% ten opzichte van 2005 en zelfs met 26% ten opzichte van 2004. Dit blijkt uit de nieuwe publicatie 'VNPF in-sight poppodia 2006' die vandaag verschijnt.

Hoewel de programma- en personeelskosten bij de poppodia flink stegen, zijn de inkomsten relatief meer toegenomen, met name door een hogere entreeprijs en meer gemeentesubsidie.

Opvallend is verder de toename van het aandeel betaalde krachten dat bij de poppodia werkzaam is, tegenover een daling van het aandeel vrijwilligers.

De 'VNPF in-sight poppodia' is een jaarlijkse publicatie van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De VNPF verzamelt bedrijfsgegevens systematisch sinds 2002. De ‘in-sight poppodia’ geeft onder andere informatie over het aantal activiteiten en bezoeken, artiesten, regionale spreiding, nieuwbouw en verbouw, financiën en werkgelegenheid.

De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) behartigt de collectieve belangen van de poppodia en –festivals van Nederland. Daarnaast streeft het naar bevordering van popmuziek als podiumkunst, professionalisering van de popsector en de ontwikkeling en verbreding van de programmering van poppodia en –festivals.

De VNPF bestaat sinds 1993 (opgericht onder de naam Vereniging Nederlandse Poppodia - VNP en sinds november 2005 VNPF) en heeft 100 leden.
Door VNPF

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Popconcerten en dansavonden opnieuw beter bezocht lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap