theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Joris Luyendijk winnaar NS Publieksprijs 2007

16-10-2007 - De verkiezing voor de NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek 2007 is met 24% van de stemmen gewonnen door 'Het zijn net mensen' van Joris Luyendijk. Luyendijk kreeg de NS Publieksprijs uit handen van Geert Mak, tweevoudig winnaar van deze prijs.

Luyendijks boek Het zijn net mensen mag de eretitel 'Boek van het Jaar 2007' voeren en hij krijgt een geldbedrag van EUR 7.500 en een sculptuur van Jeroen Henneman. In totaal brachten 35.079 mensen een stem uit. Dat heeft de CPNB, initiatiefnemer van deze publieksprijs, vandaag bekendgemaakt.

Het zijn net mensen is het derde boek van journalist Joris Luyendijk. Het verscheen in 2006 bij Uitgeverij Podium. Nadat hij vijf jaar als correspondent in de Arabische wereld had gewerkt, beschreef hij zijn ervaringen in Het zijn net mensen.

Luyendijk stelt met veel humor aan de kaak hoe groot de rol is van massamedia bij de vorming van het westerse beeld van het Midden-Oosten. Bij de verschijning in juni 2006 kwam het boek meteen binnen in De Bestseller 60 en staat het 68 weken ononderbroken genoteerd. Inmiddels zijn er meer dan 125.000 exemplaren verkocht.

De Nederlandse lezer kon van 2 september tot en met 11 oktober via internet zijn stem uitbrengen. Genomineerd waren: 'De wandelaar' van Adriaan van Dis, 'Tirza' van Arnon Grunberg, 'De weduwnaar' van Kluun, Het zijn net mensen van Joris Luyendijk, 'Close-up' van Esther Verhoef en 'Het laatste offer' van Simone van der Vlugt.Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Esther Verhoef winnaar NS Publieksprijs 2011

Person(en)
» Joris Luyendijk

Werk(en) - Artefacts
» Het zijn net mensen

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Joris Luyendijk winnaar NS Publieksprijs 2007 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap