theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Nederlands Film Festival: Pop@Film

05-10-2007 - Op 3 oktober vond in het kader van het Nederlands Film Festival de bijeenkomst Pop@Film plaats. TheAgenda was erbij en deed verslag.
NFF Gouden Kalf
NFF Gouden Kalf
Foto: foto's Felix Kalkman

In het eerste deel van Pop@Film werd er terug geblikt op het TAX videoclipfonds, wat nu een jaar bestaat. Bij dit fonds kunnen artiesten subsidie aanvragen voor een videoclip.

Een aantal videoclips werden hier besproken en van commentaar voorzien door filmmaker Erik de Bruyn, curator van de tentoonstelling Nederclips Bart Rutten en (pop)journalist Bernard Hulsman.

De videoclip is onderhevig aan veranderingen. De muziekzenders lijken zich steeds minder te gaan richten op clips en meer op series en sites als Youtube worden steeds meer de belangrijkste bron van videoclips. Een moderne clip zal zich dan ook moeten aanpassen aan deze veranderingen.De sprekers geven commentaar op clips van onder andere Coparck, Salah Edin en zZz. Daarbij geven Erik de Bruyn en Bart Rutten positieve kritiek en Bernard Hulsman beperkt zich tot azijnpissen. Dit zorgt voor lichte verontwaardiging in de zaal. Als Hulsman stelt dat de tekst in popmuziek niet belangrijk is neemt niemand hem meer serieus.Het tweede uur bestond uit ontmoetingen tussen jonge filmmakers en muzikanten. Maurits Westerik van Gem, Perquisite van Pete Philly & Perquisite, Simon Akkermans van C-Mon & Kypski en Otto Wichers (Lucky Fonz III) hebben films uit het Kort!- en Vers-programma gezien. Zij gaan op speed-date met een filmmaker om te kijken of er een samenwerking mogelijk is.

Dit is natuurlijk een leuk initiatief maar voor de toeschouwers is het minder interressant. De zaal loopt langzamerhand leeg en ook uw redacteur pakt de trein naar huis.

Deze bijeenkomst was zeer interressant voor muzikanten, filmmakers en andere geinterresseerden. Pop@Film vind ieder jaar plaats dus we kijken uit naar volgend jaar.Door Quirijn Foeken

Zie ook:

Artikel(en)
» Nederlands Film Festival 2015
» Nederlands Film Festival 2015

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Nederlands Film Festival: Pop@Film lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap