theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Karin Slaughter schrijft geschenkenboekje

Juni - Maand van het Spannende Boek 2008

19-09-2007 - De Amerikaanse bestsellerauteur Karin Slaughter schrijft het geschenkboekje voor Juni - Maand van het Spannende Boek 2008. Karin Slaughter bereikte groot internationaal succes met haar reeks boeken over kinderarts en lijkschouwer Sara Linton.

Haar debuutroman 'Nachtschade' stond op de shortlist van de Dagger Award voor het beste thrillerdebuut van 2001. Het motto van de 20ste editie van campagne Juni - Maand van het Spannende Boek is Knappe Koppen, Harde Bewijzen -Wetenschappers tegen de misdaad. Dit is vandaag door de Stichting CPNB bekendgemaakt.

Karin Slaughter is in Nederland uitgegroeid tot een van de populairst misdaadauteurs. In totaal werden van haar boeken in Nederland meer dan één miljoen exemplaren verkocht. Zij schreef tot nu toe 8 thrillers waarvan 5 zich in Grant County afspelen, waar hoofdpersoon Sara Linton en haar ex-echtgenoot hoofdinspecteur Jeffrey Tolliver de akeligste moordzaken oplossen. Haar thrillers worden in meer dan drieëntwintig landen vertaald en scoren wereldwijd hoog op de bestsellerlijsten.

Misdaadliteratuur en forensische wetenschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al in de eerste misdaadverhalen van Edgar Allan Poe rondom Auguste Dupin (1841) wordt duidelijk dat de auteur zich liet inspireren door de wetenschap. Sinds in 1986 voor het eerst DNA officieel gebruikt werd door Scotland Yard om een misdaad op te lossen, was dat niet alleen een mijlpaal in het forensisch onderzoek maar ook het begin van een nieuw hoofdpersoon en genre in de misdaadliteratuur: de forensisch expert, meestal een patholoog-anatoom die zelf misdaden oplost.

De populariteit van dit genre is ook te vinden bij de Britse tv-series Silent Witness en Cold Case. De serie CSI is in Nederland zelfs het best bekeken Amerikaanse televisieprogramma van de afgelopen jaren met gemiddeld 1.300.000 kijkers per week.

Het geschenkboekje van Karin Slaughter wordt door de boekwinkel cadeau gedaan bij
aankoop van ten minste EUR 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Geschenkauteurs van de afgelopen jaren waren onder anderen James Ellroy, Rinus Ferdinandusse, Nicci French, Tomas Ross en Henning Mankell. In 2007 schreef Saskia Noort het geschenkboekje dat verscheen in een recordoplage van 637.000 exemplaren.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Nederlandse literatuur scoort hoog
» Maand van het Spannende Boek
» Literaire evenementen 2009
» Juni - Maand van het Spannende Boek

Person(en)
» Karin Slaughter

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Karin Slaughter schrijft geschenkenboekje lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap