theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Robodock brengt voor de tiende keer kunst en technologie samen

18-09-2007 - Robodock viert haar tienjarig bestaan van 19 tot en met 22 september op de Amsterdamse NDSM-werf met een uniek festival. Het multidisciplinaire vierdaagse festival brengt internationale grootheden op het gebied van kunst en technologie samen.

Speciaal voor deze jubileumeditie is een programma samengesteld met internationale ‘state of the art’ projecten die nergens anders in Europa te zullen zien zijn. Iedere festivaldag is er een ander aanbod.

Het thema van deze festivaleditie is Ritme en Tijd / Tien jaar Transformatie. Dit vormt de leidraad binnen het programma en is de inspiratiebron voor de kunstenaars die aan het festival meedoen. Ook sluit het sluit aan op het Amsterdamse ‘Feel the Rythm’-jaar.
Het festival presenteert een unieke wereld waarin hedendaagse kunst en technologie samensmelten. Geen enkele kunstdiscipline wordt uitgesloten. Robodock toont onvoorspelbare combinaties van spektakeltheater en vuurshows tot industriële installaties en multimedia en muziek.

Uit San Francisco komt Survival Research Laboratories. Dit beruchte kunstenaarscollectief heeft de reputatie ‘the most dangerous shows on earth’ te geven waarbij het publiek niet wordt gespaard. The Flaming Lotus Girls, uit dezelfde stad, presenteert ‘Serpent Mother’, een vijftig meter lange installatie in de vorm van het skelet van een slang, dat sissend en vuurspuwend op haar ei broedt en zich voortbeweegt.

Serpent Mother vormde het hoogtepunt van Amerikaanse Burning Man Festival vorig jaar. Op muzikaal gebied is een intensieve programmering samengesteld waarbij bekende en onbekende bands en dj’s vier dagen lang van underground tot wereldbeats laten horen.

Het tienjarig bestaan is een mijlpaal voor het festival dat keer op keer voor haar bestaansrecht heeft moeten vechten. In 1998 was Robodock de initiator van het Amsterdamse broedplaatsenbeleid. Tegenwoordig heeft Robodock een krachtige en onderscheidende identiteit binnen het internationale festivalaanbod.

Robodock ontwikkelt zich tot productiehuis en investeert veel in nieuw talent. Uit een grootschalig festivalonderzoek in opdracht van het VSBfonds en VandenEnde Foundation kwam Robodock op gebied van talentontwikkeling dan ook als beste uit de bus.

Robodock is door de jaren heen uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor kennisontwikkeling en een internationale broedplaats voor creatieve ideeën. Door zijn ruigheid en eigenzinnigheid geeft Robodock het Amsterdamse cultuurlandschap een eigen kleur.
Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Robodock Festival 2007

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Robodock brengt voor de tiende keer kunst en technologie samen lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap