theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Ramadan 2007

12-09-2007 - Het Ramadan Festival vindt plaats rond de maand Ramadan. Dit jaar begint het festival op 13 september en wordt het afgesloten op 21 oktober 2007.

Een maand lang mogen moslims niet drinken, eten of roken zolang de zon op is. Na zonsondergang is het tijd voor de Iftar, een traditionele maaltijd die moslims na een dag vasten nuttigen om het vasten van die dag te beëindigen. Het vasten is bedoeld om de ziel te zuiveren, de onderlinge band te versterken, het lichaam te leren beheersen en dankbaar te zijn voor het leven.

Tevens herinnert het de rijken eraan hoe het is arm en hongerig te zijn. Uiteraard hoeven kleine kinderen, zieke of erg oude mensen en zwangere vrouwen niet te vasten.

Tijdens het Ramadan Festival worden lezingen georganiseerd die betrekking hebben op de Islam en onderwerpen waar mensen (dagelijks) mee te maken hebben. Het doel van deze lezingenkaravaan is om kennis te verschaffen over de Islam aan zowel moslims als niet-moslims.

Het Ramadan Festival is een initiatief van stichting Samenbinding. De stichting heeft tot doel het bevorderen van de ontwikkeling en toepassing van kennis, waarden en vaardigheden gericht op effectieve interculturele en interetnische interacties op individueel, groeps en samenlevingsniveau.

Het Ramadan Festival 2007 wordt op 13 september geopend in het Muziekgebouw aan 't IJ, te Amsterdam.Door onze redactie

Zie ook:

Evenementen - geweest:
» Arab Orchestra of Nazareth
» Boekpresentatie Tariq Ramadan
» Iftaar
» Kids Suikerfeest 2007
» Lezingen karavaan
» Marmoucha - Suikerfeest 2007
» Muslim Fashion
» Ramadan Nights 2007

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Ramadan 2007 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap