theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Internationale Dag van de Vrede in Den Haag

Peace One Day

10-09-2007 - Den Haag viert Internationale Dag van de Vrede op vrijdag 21 september met een ontbijt voor prominenten in het Vredespaleis en een optocht met honderden Haagse scholieren.

VN secretaris Ban Ki-moon noemde kort geleden de stad Den Haag the legal capital of the world. Daarmee doelde de VN-secretaris op de aanwezigheid van VN-instellingen als het Internationaal Strafhof, het Internationaal Gerechtshof, de OPCW en het Joegoslavië Tribunaal.

De stad Den Haag wil deze prominente positie op 21 september ten volle benutten.
'Den Haag heeft wereldwijd een naam hoog te houden als Internationale stad van recht, vrede en veiligheid. Daarom nemen we op 21 september dit initiatief’, aldus burgemeester Wim Deetman.

De dag begint met een ontbijt voor 100 genodigden in het Vredespaleis. Ambassadeurs, leden van het kabinet, vertegenwoordigers van internationale organisaties en bedrijven en het college van B&W nemen deel aan het ontbijt. De vice-president van het Internationaal Gerechtshof Z.E. A.S. Al-Khasawneh zal een vredesboodschap uitspreken.

Het Haagse vredesontbijt wordt gevolgd door een optocht van basisscholieren door het centrum van Den Haag. De stoet vertrekt bij het Vredespaleis en loopt langs Plein 1813, De Plaats, de Hofplaats en eindigt op Het Plein. Daar vindt een muzikale show plaats van Brainpower en The Party Squad. De lokale radiozender Den Haag FM doet onder de naam Radio Peace rechtstreeks verslag van de tocht. Er worden live optredens uitgezonden en de scholieren krijgen via de radio vragen over oorlog en vrede voorgelegd.

Tot slot zal om 19.30 uur een lezing gehouden worden in de Nieuwe Kerk in Den Haag door de Joods-Britse historicus Jonathan Irvine Israel. Hij heeft onderzoek gedaan naar het Nederlands Spinozisme. Vraagstukken van vrede en veiligheid zijn belangrijk
in het werk van Spinoza. In de kerktuin van de Nieuwe Kerk bevindt zich het
grafmonument van Spinoza.

De Internationale Dag van de Vrede werd voor het eerst vastgesteld in 1981 en valt samen met de openingssessie van de Algemene Vergadering. Sinds 2001 vindt de dag jaarlijks plaats op 21 september en heeft de naam Peace One Day. Initiatiefnemer van Peace One Day Jeremy Gilley: ‘Net zoals je een huis maakt met een eerste steen, maak je vrede door te beginnen met een eerste dag.’Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - datum onbekend:
» Internationale Dag van de Vrede 2007

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Internationale Dag van de Vrede in Den Haag lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap