theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

Bono voelt zich uitgebuit

Berlusconi misbruikte reputatie Ierse zanger

04-04-2006 - Silvio Berlusconi gebruikte Bono's woorden voor de verkiezingsfolder van zijn partij: Forza Italia. Bono zou Italië bedankt hebben voor zijn hulp aan Afrika. Maar niets is minder waar...
Bono

De Ierse rockzanger voelt zich 'uitgebuit' en schreef dit in een open brief aan de premier, die zondag stond afgedrukt in de krant 'Corriere della Sera'.

Met het oog op de parlementsverkiezingen van 9 en 10 april heeft Berlusconi's partij Forza Italia een verkiezingsbrochure laten drukken, waarin een foto van Bono staat. De zanger probeerde als één van de campagneleiders van Live8 de groep van zeven rijkste landen plus Rusland (G8) ertoe over te halen meer hulp te geven aan Afrika.

Volgens Berlusconi heeft Bono vorig jaar tijdens de G8-conferentie in Gleneagles Italië bedankt voor zijn hulp aan Afrikaanse landen. Bono wijst er in zijn brief echter op, dat Italië van de rijkste landen juist de minste hulp biedt en dat Rome de afgelopen jaren nog minder is gaan betalen.

Volgens de U2-zanger moet Italië de uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking verdubbelen om zijn beloftes waar te maken.

Door ANP

Zie ook:

Person(en)
» Bono

Groep(en)
» U2

< Nieuwsoverzicht

1. 500 jaar Jheronimus Bosch
In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch in ’s-Hertogenbosch overleed. Met een uitgebreid programma wordt de beroemde schilder herdacht en geëerd onder de titel Jheronimus Bosch 500, een meerjarige manifestatie, met 2016 als hoogtepunt.
2. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Bono voelt zich uitgebuit lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Interieur met veel Franse elementenFreskuZeer licht en luchtig interieurChippendales - Break the Rules 2016Bosch by night artist impression Garden of Earthly delights

• Fresku
• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2016 theAgenda.nl/HyperLeap

theAgenda special
500 jaar Jheronimus Bosch
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.