theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Jos Brink overleden

18-08-2007 - Theater- en tv-legende Jos Brink is gisteren na een kort sterfbed op 65-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. Hij wordt donderdag begraven.

Brink maakte enkele weken geleden in De Telegraaf bekend te lijden aan darmkanker en ongeneeslijk ziek te zijn. Hij onderging nog drie operaties, maar legde het uiteindelijk af tegen de kanker, die uitgezaaid was naar de longen, lymfen en het linkerbeen.

Jos Brink verwierf bekendheid in de jaren '70 als presentator op de televisie en met zijn cabaretprogramma Tekstpierement (1972-1979). In 1979 haalde hij de wereldpers toen hij Koningin Juliana een zoen gaf in aanwezigheid van vele camera's. Later zou hij verklaren dat zij hem op dat moment erg aan zijn moeder deed denken.

Brink zette zich echter niet alleen in voor de entertainment-industrie. Tussen zijn werk door was hij ook predikant in Amsterdam, buddy, stervensbegeleider en voorzitter van een charitatieve instelling.

In reacties op zijn dood word Jos Brink door collega's dan ook betiteld als een alleskunner, een multitalent en iemand die erg betrokken was bij het lot van veel mensen.

Jos Brink wordt komende donderdag 's ochtends opgebaard in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Van daar wordt hij 's middags begraven. Jos' levenspartner Frank Sanders heeft laten weten dat het "in elk geval geen besloten plechtigheid" wordt: "Jos heeft groots en meeslepend geleefd en wil zo ook begraven worden."

Door Telegraaf / ANP / Novum

Zie ook:

Artikel(en)
» Jos Brink vandaag begraven
» Ben Cramer vervangt Jos Brink

Person(en)
» Jos Brink

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Jos Brink overleden lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap