theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

De Kinderboekenweek 2007

Boeken vol geheimen in de schijnwerpers

00-00-0000 - Geheime opdrachten vervullen, mysteries oplossen, geheime krachten hebben: geheimen en mysteries spelen vaak een hoofdrol in kinderboeken. Daarom staat de Kinderboekenweek 2007 helemaal in het teken van raadsels, geheimen en mysteries.
Fabians Feest
Fabians Feest
Foto: kinderboekenweek

Het thema 'Sub Rosa - boeken vol geheimen' maakt er geen geheim van: woensdag 3 tot en met zaterdag 13 okotober wordt een raadselachtig weekje in Nederland. 'Sub Rosa' is een oude uitdrukking uit de Latijnse taal die 'geheimhouding' betekent. Geheimen spelen en speelden altijd al een belangrijke rol in kinderboeken. Van de verhalen van Tonke Dragt tot aan de laatste Harry Potter aan toe.

Bij een boekenweek hoort uiteraard een geschenk. En uiteraard past ook dit 53ste Kinderboekenweekgeschenk binnen het thema. 'Kaloeha Dzong' gaat over een jongen als duizenden andere jongens: Corijn Winters. In de internetwereld van Morgana (een soort Second Life) is hij echter Kaloeha Dzong, een held. Corijn heeft geen vrienden die hem kunnen helpen in het echte leven. Steeds vaker vlucht hij daarom weg achter de computer, waar hij op zijn gevleugelde paard heldendaden verricht.

Kaloeha Dzong is geschreven door Lydia Rood. Zij schrijft al sinds haar kindertijd. Behalve boeken voor kinderen schrijft Lydia Rood thrillers, romans, toneelstukken en non-fictie. Ze heeft intussen al bijna honderd boeken op haar naam staan. De illustraties in haar boek worden verzorgd door Kees de Boer.

Tonke Dragt schrijft dit jaar voor de Kinderboekweek het fabelachtige prentenboekje
'Wat niemand weet'. Dit boek gaat over eenhoorns. Wie denkt dat eenhoorns fabeldieren zijn, heeft het mis. Vroeger leefden ze op aarde. Maar ze hielden van hun vrijheid, en wilden niet in de Ark van Noach. Of dat hun ondergang betekende, kun je vanaf 3 oktober lezen. Het is voor het eerst in 15 jaar dat er een nieuw boek
van Tonke Dragt verschijnt. De illustraties zijn van de hand van Annemarie van Haeringen, die al drie keer het Gouden Penseel won.

De Kinderboekenweek wordt traditioneel geopend met het Kinderboekenbal. Het bal vindt plaats op dinsdag 2 oktober 2007, in het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ. Die dag wordt tevens de winnaar van de Gouden Griffel bekendgemaakt. Ook al zeker: tijdens de Kinderboekenweek zal geschenkschrijfster Lydia Rood met een Mystery Tour door het land trekken.

Door CPNB

Zie ook:

Artikel(en)
» Hoera voor de Kinderboekenweek
» kinderboekenweek 2015
» 2016 Jaar van het Boek

Evenementen - geweest:
» Kinderboekenbal 2007
» Lydia's Mysterytour

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


De Kinderboekenweek 2007 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap