theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Ortel Zomercarnaval presenteert langste Straatparade met 22 verschillende culturen

18-07-2007 - De 23e Straatparade van Ortel Zomercarnaval is met een lengte van 2,6 km de langste parade in de geschiedenis van het evenement. Dit jaar nemen ruim 2300 deelnemers met 22 verschillende nationaliteiten deel aan de tropische optocht in Rotterdam.

Het van oorsprong Antilliaanse evenement gaat zondag 22 juli a.s. van start met de verkiezing van de Queen Ortel Zomercarnaval. De Straatparade die zich op 28 juli vanaf 13.00 uur een weg door het Rotterdamse centrum slingert, kent dit jaar 36 deelnemende carnavalsgroepen en 25 praalwagens. Het evenement wordt jaarlijks bezocht door ruim 900.000 mensen en werd in 2006 uitgeroepen tot het meest succesvolle evenement én grootste jongerenevenement van Nederland.

Zaterdag 28 juli staat niet alleen maar in het teken van de Straatparade. De twee podia op het Churchillplein en Coolsingel transformeren, op het moment dat de parade er niet is, de binnenstad van Rotterdam in een enorme dansvloer. Diverse artiesten treden op. Het Bavaria Podium op de Coolsingel presenteert dit jaar onder meer de Surinaamse muziekformatie La Caz (14.45 uur), de befaamde Dominicaanse salsaster José Alberto ‘El Canario’ (21.00 uur) en de swingende Cubaanse band Maraca (22.45 uur). Het Churchillplein host diverse Latin DJ’s, waaronder DJ Zoontje, DJ Willy en Papa Rumba.

Ortel Zomercarnaval (22 t/m 28 juli) is dit jaar voor het eerst live te zien op nationale televisie. NOS Live verzorgt een registratie van het evenement die te zien is op vrijdag 27 juli en zaterdag 28 juli. Het is voor het eerst dat het evenement in zijn 23-jarig bestaan live te volgen is via nationale televisie. De registratie van de Queen Election op 22 juli wordt verzorgd door TV Rijnmond.


De agenda van Ortel Zomercarnaval ziet er als volgt uit:

22 juli – Queen Election (Cruise Terminal, Rotterdam)

26 juli – Beachparty (Strand aan de Maas, Rotterdam)

27 juli – Battle of Drums (centrum Rotterdam)

28 juli – Straatparade en podiumprogrammering (centrum Rotterdam)

Door onze redactie

Zie ook:

Evenementen - geweest:
» Ortel Zomercarnaval Streetparade 2007
» Ortel Zomercarnaval 2007 Battle of Drums

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Ortel Zomercarnaval presenteert langste Straatparade met 22 verschillende culturen lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap