theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Review Dance Valley 2007

17-07-2007 - Afgelopen zaterdag 14 juli werd de 13e editie van Dance Valley gehouden. Het festivalterrein was niet nieuw (Spaarnwoude), maar het thema wél: Cirque de la Dance. The Agenda was erbij om een uitgebreid verslag te maken van dit grootste dansfeest.

Aangekomen in de Dance Valley bestellen we eerst een drankje en nemen we even de tijd om de festivalmap & timetable te bekijken. Er staan maar liefst 14 tenten en podia op, met in totaal meer dan honderd deejays. Het is vier uur ’s middags en we besluiten om eerst naar Benny Rodrigues te gaan. Er is redelijk veel publiek voor Benny, maar we kunnen ons toch vrij gemakkelijk tussen de mensen door bewegen. Het geluid dat uit de boxen komt is nogal schel en op een gegeven moment zó ongecontroleerd hard, dat het lijkt alsof Benny de boxen opblaast. Toch blijft zijn set een beetje saai en hierdoor valt het extra op, dat de tent eigenlijk heel sober is ingericht. Het dak is donkerblauw en het lijkt wel alsof er modder aan de binnenkant zit. Er is bijna geen verlichting en helaas is er niets van het circusthema te merken.

Na een tijdje besluiten we om door te gaan naar de tent ernaast: Electronation. Hier zijn zojuist Oliver Huntemann & Stephan Bodzin aangetreden en het verschil met de vorige tent is enorm. Hier wél een gezellige clubsfeer met geel/rode lampen en tientallen grote ballonnen aan het plafond. Ook het geluid van Huntemann & Bodzin is prettig voor de oren; hier kan een klein feestje gebouwd worden.

Voor een totaal andere stijl gaan we naar de andere kant van het festivalterrein naar de Amerikaanse dj Rush. Met zijn agressieve hardtechno lijkt het alsof je in een fabriekshal staat waar in hoog tempo stalen platen worden geslagen. De veelal mannelijke fans vinden het geweldig en omhelzen elkaar continu terwijl ze staan te springen en met hun vuisten in de lucht slaan op de maat van de muziek. De horrorclowns op de omringende posters maken duidelijk dat deze tent niet voor softe trancedoetjes is.

Omdat we het na een tijdje wel weer gezien hebben, gaan we naar de open air stage van HQ. Daar is de Britse dj Tom Harding al een half uurtje bezig en hij staat lekker vet te draaien met o.a. een strakke versie van Benny Benassi’s “Satisfaction”. Het is bijna zes uur ’s avonds en de zon schijnt lekker warm op het publiek. Het hele veld staat vol en alle handen, van voor tot achter, gaan regelmatig in de lucht. Tom Harding is nog steeds Mister HQ en drie mysterieuze wezens met fakkels komen ons dat tot slot nog even duidelijk maken.

Eigenlijk wilden we nog naar Marco V, maar om 19:00 zou Ferry Corsten beginnen. Dat is dan weer een nadeel van zo’n drukke programmering. Er was nogal wat overlap en sommige bekende deejays waren zelfs tegelijk geprogrammeerd. We besluiten voor Ferry Corsten te gaan, omdat hij ten eerste een persoonlijke favoriet is, maar ook omdat we de tent van Marco V erg ongezellig vonden. We blijven liever buiten in het zonnetje luisteren naar de weidse klanken van Ferry. Hij begint zijn set met een mooie opbouw, eerst drums, daarna een vette bas erbij en vervolgens een groovy melodietje. Zijn muziek is lekker afwisselend, zowel qua timing als gebruikte samples. Het geluid is prettig voor de oren, zowel de lage als de hoge tonen. Veel volume, maar toch zuiver. Ook het podium is fraai, met zijpanelen waar kleurige figuren worden afgewisseld met close-ups van de dj. Het veld van de mainstage is bomvol, van voor tot achter staan de mensen te dansen en te luisteren naar deze getalenteerde Nederlander. Een zeer geslaagd optreden.

Hierna is het de beurt aan Paul van Dyk, volgens het Londense DJMag de nummer één van de wereld. Er is enorm veel publiek op de been en de dj wordt met luid gejuich ontvangen. Hij begint zijn set met stevige trance, maar vergeleken bij zijn voorganger is het wel een beetje eenvoudig. Opvallend is ook, dat er vlak na het begin al niet echt meer gedanst wordt, maar dat men vooral een beetje staat te kletsen en te borrelen met elkaar. We besluiten daarom nog maar even te kijken of Carl Cox zijn publiek wél heftig aan het dansen kan krijgen.

Carl Cox heeft in ieder geval lak gehad aan het Dance Valley thema “Cirque de la Dance”. Hij heeft zijn eigen aluminium-met-wit-licht-podium en niets verwijst ook maar enigszins naar het thema. Kennelijk is hij daar te belangrijk voor, getuige ook de acht (!) bodyguards die eerder op de dag niet van zijn zijde weken toen hij een blokje om ging over het festivalterrein. Carl begon zijn set met een enorme bak hoge, irritante, schelle herrie. Dit was misschien bedoeld om alle niet-fans weg te jagen, want daarna werd hij wel even groovy. Helaas verviel hij daarna in eentonigheid, waardoor we via het feestje van DJ Jean naar de uitgang liepen.

Terugkijkend waren vooral Tom Harding en Ferry Corsten goed, maar de sfeer van het hele festival was wel een beetje gezapig. Ook de visuele vormgeving liet te wensen over, want het thema had veel beter uitgewerkt kunnen worden. Wel moet gezegd worden dat het vervoer en de logistiek bij Dance Valley uiterst gestroomlijnd zijn verlopen.


Door Sander In der Maur

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Review Dance Valley 2007 lezersmeningen

Vond Dance Valley iets wat tegenvallen....
Vond Dance Valley iets wat tegenvallen.. misschien te vaak geweest waardoor je verwachtingen hoger worden, Ze hadden idd wat meer aan aankleding kunnen doen. Was dit jaar niet eens uitverkocht!
Cally, 22-07-2007, 10:48
***00 3/5
Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap