theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Single Fedde le Grand en Ida Corr helpt C02 verminderen

04-07-2007 - Mirror 070707 is de titel van het nummer dat DJ Fedde le Grand samen met de Deense zangeres Ida Corr speciaal gemaakt heeft in het kader van de wereldwijde concertmarathon Live Earth. De track is vanaf 7 juli een maand lang exclusief te downloaden.

Per download gaat er 25 eurocent naar een goed doel dat zich bezig houdt met de klimaatproblematiek. Fedde le Grand en Ida Corr hebben besloten zich in te zetten voor herbebossing in Nicaragua, via het Nederlandse Rode Kruis. Bomen produceren zuurstof; en dat helpt de CO2 verminderen.

Help de effecten van klimaatverandering te beperken, bijvoorbeeld door dit nummer te downloaden. ‘Mirror 070707’ is nu al een collectors item voor Fedde fans, aangezien de track slechts één maand verkrijgbaar is. Na 7 augustus is hij niet meer te downloaden. Het nummer wordt niet uitgebracht op cd single en is dus niet in de winkels te koop.

Klimaatverandering is een heet hangijzer. De Atlantische Kust van Nicaragua is een van de regio's die veel te lijden heeft onder orkanen, stormen en extra hoge golven waarvan de intensiteit oploopt door klimaatverandering. Deze orkanen en stormen resulteren meestal in windstoten en hevige regenval die de bevolking (in de meerderheid behorend tot de etnische groep van Miskitos) treffen. De Miskitos zijn erg gehecht aan de natuur en hun land waardoor ze niet verhuizen, ondanks de problemen die ze hier te verduren hebben.

Bosbranden, zowel veroorzaakt door de natuur zelf als door de mens om land te winnen voor landbouw en veeteelt, maar ook het kappen van bomen voor brandstof om te koken, huizen te bouwen of meubels te maken, hebben de bossen beetje bij beetje doen verdwijnen. De ontbossing verergert de schade van rampen in deze regio, omdat de bomen een natuurlijke barrière vormden tegen de windstoten. Een goede manier om bij te dragen aan de vermindering van de effecten van klimaatverandering is herbebossing. Dat kan in dorpen in Puerto Cabezas, Nicaragua, via het Nederlandse Rode Kruis. Mooi meegenomen feit is dat bomen zuurstof produceren wat CO2 gelijk helpt verminderen.

Om aandacht te vragen voor het klimaat, vindt op zaterdag 7 juli 2007 de internationale concertmarathon Live Earth plaats: 24 uur lang, optredens vanaf 7 continenten. Live Earth is te volgen op tv (Nederland 3) en via radio 3FM. Publiek is in groten getale de gehele dag welkom bij Live Earth Alert! in het Westerpark, Amsterdam. Met het internationale concert op een groot scherm en acts van Nederlandse artiesten op het podium.

Hoogtepunt tijdens Live Earth Alert! is het optreden van Fedde le Grand en Ida Corr. Om 7 minuten voor 7 uur ’s avonds (18:53 uur Nederlandse tijd), brengen zij het funky nummer Mirror 070707 in een speciale uitvoering, compleet met blazers en strijkers. Dit is het enige Nederlandse optreden dat wereldwijd (in meer dan 120 landen) uitgezonden wordt voor de concertmarathon.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Fedde le Grand op Live Earth
» Fedde le Grand wint Breakthrough Award Ibiza
» Derde UK top 10 hit Fedde le Grand in jaar tijd

Evenementen - geweest:
» Live Earth 2007
» Live Earth - London
» Live Earth - Hamburg
» Live Earth - New York
» Live Earth - Rio de Janeiro
» Live Earth - Johannesburg
» Live Earth - Shanghai
» Live Earth - Chiba/Tokyo
» Live Earth - Sydney
» Live Earth Alert
» Live Earth - Antarctica

Person(en)
» Fedde le Grand

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Single Fedde le Grand en Ida Corr helpt C02 verminderen lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap