theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Review Arrow Rock Festival

03-07-2007 - Het was de hele week slecht weer geweest, maar de weersverwachting voor zaterdag 30 juni was gunstig voor een lekker dagje hardrock in de openlucht: Arrow Rock Festival. TheAgenda was erbij. Lees hier het verslag vanuit Biddinghuizen.

Aangekomen op het festivalterrein klonken de dubbele gitaren van Thin Lizzy al uit de rocktent: The Boys Are Back in Town! Gitaristen John Sykes en Scott Gorham hebben de band enige jaren geleden nieuw leven ingeblazen, waarbij Sykes de zang voor zijn rekening neemt. Voor een bomvolle tent spelen ze alle favoriete nummers. Hier staat een band die zijn sporen ruim verdiend heeft en nog steeds gek is op pure hardrock. Het geluid is af en toe een beetje hard en schel, maar de gitaarsolo’s maken dat helemaal goed.

Omdat Thin Lizzy iets te lang was doorgegaan, kon Steve Vai waarschijnlijk niet op tijd beginnen. Dit resulteerde in gefluit door het publiek, maar toen Vai na twintig minuten opkwam werd hij toch met luid applaus begroet. Hij begon erg rommelig en veel te hard met een vrij onbekend stuk 'Now We Run' dat hij geschreven heeft voor een vrij onbekende film. Een merkwaardige keuze om mee te openen. Het derde nummer is 'Tender Surrender', één van de beste composities van Vai. De uitvoering was perfect en wat mij betreft was dit het hoogtepunt van zijn optreden.

Dat was ook niet zo moeilijk, want Vai liet deze keer vooral de wat mindere nummers uit zijn repertoire horen. Toch zaten er wel een paar interessante elementen in de set, zoals 'All about Eve'. Dit nummer werd door Steve op de akoestische gitaar gespeeld en was daardoor wat toegankelijker en aangenamer voor de oren. Teleurstellend was de rommelige uitvoering van de 'Fire Garden Suite'. De twee violisten die met Vai meereizen voegden weinig toe en overschaduwen de gitaar soms zelfs. Frustrerend was het abrupte einde vóórdat de waanzinnige finale 'Taurus Bulba' kon worden gespeeld. Een nummer later werd dit slotstuk alsnog gespeeld, maar toen was het te laat. Ook 'For the Love of God' werd niet goed uitgevoerd; het nummer miste energieke felheid.

Vai had waarschijnlijk zijn dag (of jaar) niet, want twee jaar geleden speelde hij nog de sterren van de hemel op het Arrow Rockfestival in Lichtenvoorde, waar hij onder meer een briljante versie van 'The Reaper' en 'Get The Hell Out of Here' liet horen.

Op het kleinere openluchtpodium was Europe nog bezig met de laatste nummers van hun optreden. Het geluid klonk zeer goed, de zang en de instrumenten klonken lekker en er was veel publiek. Meer mensen konden er eigenlijk niet meer bij om te genieten van nummers als 'Rock the Night', 'Cherokee' en natuurlijk 'The Final Countdown', nog steeds een briljant nummer waarbij gitarist John Norum een fantastische solo speelde. Europe liet zien dat ze net als de meeste andere bands op het Arrow Rockfestival nog steeds zeer bekwame en gedreven muzikanten zijn die heel goed weten hoe je een feestje moet bouwen.

Op het hoofdpodium speelden daarna de mannen van Toto. Het geluid was uitstekend en alle bandleden waren goed in vorm. Zoals verwacht werden nummers gespeeld als 'Rosanna', 'Hold the Line', 'Pamela' en 'Stop Loving You'. Vergeleken met de Scorpions of Thin Lizzy zijn ze misschien een beetje soft, maar het is zeker een band die onder de noemer 'classic rock' valt en ondanks een beetje motregen was er veel belangstelling. En als je het toch niks vindt, kun je ook gewoon met een biertje op het grasveld aan de rechterkant van het podium gaan zitten terwijl je even uitrust van het lange staan. Per slot van rekening ligt de gemiddelde leeftijd van de festivalbezoekers zo rond de 35 jaar, hoewel er ook tieners en vijftigers rondlopen.

Om kwart over negen ’s avonds was het grote moment aangebroken: headliner Aerosmith opende ijzersterk met 'Love in an Elevator'. Het geluid van de band klonk geweldig en de stem van Steven Tyler was in topvorm. Meteen is het verschil duidelijk met eerder geziene bands op het festival: dit is een absolute wereldband die zowel qua show als muziek bij de grootste der aarde hoort. Steven Tyler is nog steeds een energieke frontman die zijn band met kop en schouders boven de andere laat uitsteken. Wat een charisma, wat een stem, in één woord: geweldig. Na het nummer 'Eat the Rich' laat hij een luide boer in de microfoon en wordt 'Living on the Edge' ingezet.

Het festival was dan niet uitverkocht, maar er konden haast geen mensen meer bij. Afgeladen vol was het, maar wel gemoedelijk en beschaafd. Het hele veld stond vol en ook het schuin oplopende grasveld aan de rechterkant van het podium zat helemaal vol met rockliefhebbers. Aerosmith had zich geen betere opkomst kunnen wensen en wisselde relatief nieuwe nummers als 'Cryin’' af met klassiekers als 'Sweet Emotion' en 'Walk This Way'. Met Aerosmith was haast geen betere afsluiting wenselijk voor dit zeer geslaagde rockfestival. Volgend jaar weer!
Door Sander In der Maur

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Arrow Rock Festival 2007

Person(en)
» Steve Vai

Groep(en)
» Aerosmith
» Thin Lizzy
» Toto

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Review Arrow Rock Festival lezersmeningen

top
wij hebben een fantastische dag gehad, ondanks de file problemen op de heen reis. thin lizzy was super en dat 2 dagen achter elkaar
parris, 05-07-2007, 23:53
***** 5/5
Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap