theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

'Tarzan' niet populair in New York

25-06-2007 - In Nederland loopt de musical als een trein, maar in New York wordt hij niet gewaardeerd: na amper 500 voorstellingen valt in juli alweer het doek voor de miljoenenproductie van 'Tarzan' op Broadway.
'Tarzan' op Broadway
'Tarzan' op Broadway
Foto: Broadway.com

Op 8 juli zal de musical voor het laatst te zien zijn in het Richard Rodgers Theatre. De Disney-musical heeft dan 486 opvoeringen beleefd.

De wereldpremiere van 'Tarzan' vond plaats op 10 mei 2006 op Broadway. Alhoewel de verwachtingen hooggespannen waren, kreeg de show vernietigende kritieken van de pers. Ook het musicalpubliek wist de show niet bijzonder te waarderen.

Producent Thomas Schumacher reageerde teleurgesteld op het snelle einde van 'Tarzan' op Broadway, maar hij is zeer tevreden over de show in Nederland: "Ik wou dat de show op Broadway net zo'n succes was als de productie die nu in Scheveningen op de planken staat."

De Nederlandse versie van de musical 'Tarzan' is op dit moment te zien in het Fortis Circustheater in Scheveningen. De hoofdrollen worden vervuld door Ron Link (Tarzan), Chantal Janzen (Jane), Chaira Borderslee (Kala), Jeroen Phaff (Korchak), Clayton Peroti (Tark), Hans Ligtvoet (Mr. Porter) en Arie Rustenburg (Clayton).

Door MusicalFan.net / Joop van den Ende Theaterproducties

Zie ook:

Artikel(en)
» Musical Tarzan voor het eerst naar Nederland

Evenement - geweest:
» Tarzan de Musical

Person(en)
» Chantal Janzen
» Ron Link

< Nieuwsoverzicht

1. 500 jaar Jheronimus Bosch
In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch in ’s-Hertogenbosch overleed. Met een uitgebreid programma wordt de beroemde schilder herdacht en geëerd onder de titel Jheronimus Bosch 500, een meerjarige manifestatie, met 2016 als hoogtepunt.
2. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


'Tarzan' niet populair in New York lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Interieur met veel Franse elementenFreskuZeer licht en luchtig interieurChippendales - Break the Rules 2016Bosch by night artist impression Garden of Earthly delights

• Fresku
• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2016 theAgenda.nl/HyperLeap

theAgenda special
500 jaar Jheronimus Bosch
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.