theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Wetenschappers Antarctica vormen band voor Live Earth concerten

The coolest Live Earth gig in the world

14-06-2007 - In een poging om aan zijn belofte te voldoen om op elk continent een Live Earth concert te organiseren, benaderde Al Gore de Rothera Research Station in Antarctica. Hij wilde de mogelijkheden uitzoeken om een band in te laten vliegen.

Het antwoord van de British Antarctic Survey (BAS) was echter nee. In juli is het mid-winter in Antarctica, waardoor er geen vliegtuig of boot het continent kan bereiken.

Wel kreeg Gore te horen dat er toevalligerwijs al een thuisband op het station aanwezig was bestaande uit vijf wetenschappers. Volgens Linda Capper, BAS-woordvoerder zijn ze erg goed in ' indie rock-folk fusion'. De 17 overige wetenschappers zouden dan het publiek op locatie kunnen zijn.

De band Nunatak heeft nog nooit voor publiek opgetreden. Ook de weersomstandigheden spelen niet mee. Zij zullen buiten optreden op het ijs en op Antarctica kunnen de temperaturen dalen tot minus 10. Een collega zal het optreden filmen voor uitzending wereldwijd op TV, Radio en Internet.

Matt Balmer, Nunatak’s leadzanger zei: ' Ik kan het nauwelijks geloven dat we hiervoor uitgenodigd zijn. Het is een fantastische gelegenheid om mensen bewust te maken voor klimaatsveranderingen. We hadden verwacht om de winter hier rustig door te brengen, werken en optreden op de zo nu en dan georganiseerde zaterdagavond feesten. We konden het nooit voorstellen dat we mee zouden doen in een global, wereldomvattend concert' .

Nunatak, een Groenlandse woord betekent vrij vertaald: 'Een piek van een bergrug (niet met sneeuw bedekt) binnen een ijsveld of gletsjer'.Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» Interview TheAgenda met Nunatak: Wetenschappers Antarctica
» Fedde le Grand op Live Earth
» Geen Live Earth in Istanbul
» Concerten Live Earth op NS-stations
» Live Earth Brazilië moet wijken voor Copa America

Evenementen - geweest:
» Live Earth 2007
» Live Earth Alert
» Live Earth - Antarctica

Person(en)
» Al Gore

Groep(en)
» Nunatak

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Wetenschappers Antarctica vormen band voor Live Earth concerten lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap