theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Ophef over Songfestival

11-05-2007 - In West-Europa ontstaat steeds meer ontevredenheid over het verloop van het Eurovisie Songfestival, waarin Oost-Europese landen de dienst uitmaken.

Gisteravond vond in Helsinki de halve finale plaats. Hierin streden 28 landen om een plek bij de eerste tien, die plaatsing voor de grote finale van zaterdag opleverde.

De favorieten bij de bookmakers waren landen als Andorra, Zwitserland, Denemarken, Nederland en Cyprus. Geen van hen haalde echter de finale.

De finaleplaatsen gingen, zoals verwacht door critici, allemaal naar Oost-Europese landen. De voormalige deelstaten van Joegoslavië; Macedonië, Slovenië en Servië, haalden een finaleplek binnen. Daarnaast zijn er finaleplaatsen voor Bulgarije, Wit-Rusland, Georgië, Moldavië en Hongarije. Ook Turkije en Letland wisten een plek in de finale te veroveren.

Edsilia Rombley, die voor Nederland meedeed aan het festival, is teleurgesteld in de gang van zaken: "Wij hadden een van de beste acts en we hadden in de finale moeten staan. Maar als je merkt dat er alleen maar Oostbloklanden doorgaan, wat kunnen we dan nog doen?"

De zangeres vervolgde: "Nadat de zevende naam van de finalist bekend was gemaakt, geloofde ik er niet meer in. Iedereen die ik goed vond, ging niet door. We keken elkaar aan en konden eigenlijk alleen maar lachen."

Volgens de Nederlandse delegatie in Helsinki leeft de ontevredenheid onder heel veel deelnemers: "Ze willen allemaal niet meer meedoen volgend jaar." Volgens velen van hen wordt het dan ook tijd om terug te keren naar het oude systeem van beoordeling door een vakjury.

Daar ziet ook NOS-directeur Gerard Dielessen wel iets in: "Ik twijfel aan de oprechtheid van de stemmen van de Oost-Europese landen."

De organisatie van het liedjesfestijn houdt zich ondertussen stil. Wel werd eerder aangegeven dat men er, vanwege het stijgende aantal deelnemende landen, over denkt om twee halve finales te gaan houden, mogelijk vanaf 2009.

Door Eurovision.tv / NOS / Volkskrant

Zie ook:

Artikel(en)
» Geen finaleplek voor Edsilia Rombley bij songfestival
» Gerard Joling naar Songfestival 2008
» Eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2008

Person(en)
» Edsilia Rombley
» Tjeerd Oosterhuis

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Ophef over Songfestival lezersmeningen

2 halve finales
Ik vind dat als je kunt zien dat het niet eerlijk gaat, de regels moet aanpassen.

Maak het groepje vaste landen iets kleiner en organiseer twee halve finales, een voor Oost en een voor west europa.
De beste 6 uit elke deel mogen dan door naar de finale waarna een vak jury beslist.
jwellesen, 11-05-2007, 17:48
**000 2/5
Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap