theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

DE WERELD VAN PINKPOP

10-05-2007 - Tijdens Pinkpop 2007 verschijnt bij het Mooi Limburgs Boekenfonds het boek DE WERELD VAN PINKPOP. Het boek, dat in samenwerking met Buro Pinkpop tot stand komt, schetst de geschiedenis van Nederlands oudste en bekendste popfestival.

Van de eerste aflevering in 1970 in het Burg. Damensportpark in Geleen, via een eenmalig uitstapje in 1987 naar sportpark De Berckt in Baarlo tot en met de aflevering 37 in 2006 op Megaland in Landgraaf.

Auteur Wiel Beijer (1953) - journalist bij Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad en in het verleden eerst als muziekliefhebber en later beroepsmatig vaak aanwezig op de Pinkpopwei - beschrijft de geschiedenis van 37 jaar Pinkpop aan de hand van duizenden Nederlandse, Vlaamse en Duitse krantenknipsels uit het Pinkpoparchief aangevuld met anekdotes opgetekend uit de mond van mr. Pinkpop: Jan Smeets. De in het boek afgedrukte foto's zijn vooral krantenfoto's afkomstig uit de archieven van Dagblad De Limburger, Limburgs Dagblad en Buro Pinkpop.

Elke aflevering van het Pinkpopfestival wordt belicht in een apart hoofdstuk. Elk hoofdstuk bevat kort ook informatie over belangrijke gebeurtenissen in de rest van de wereld in het betreffende Pinkpopjaar. Verder wordt van elke Pinkpop de poster afgedrukt.

DE WERELD VAN PINKPOP is 168 pagina's dik en verschijnt 27 mei bij het Mooi Limburgs Boekenfonds van uitgever Media Groep Limburg in Sittard. De prijs is 19,95 euro. Het boek is straks te koop in de boekhandel (via Scholtens), op Pinkpop, bij alle kantoren en servicekantoren van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad en via www.mooilimburgswebshop.nlDoor Pinkpop

Zie ook:

Evenementen - geweest:
» Pinkpop
» Pinkpop 2007

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


DE WERELD VAN PINKPOP lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap