theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Ortel Dunya presenteert groots jubileumprogramma

09-05-2007 - Het Ortel Dunya Festival viert haar 30e verjaardag op 27 mei met een uitgebreid jubileumprogramma in het Park bij de Euromast. Onder meer de Afrikaanse 'Queen of Pop' Angélique Kidjo, Andy Palacio en 'BNN Lama' Jandino maken het programma compleet.


Daarnaast verwelkomt Ortel Dunya diverse prominenten op het festivalterrein, waaronder staatssecretaris Ahmed Aboutaleb, minister van VROM Jacqueline Cramer en de Rotterdamse wethouder cultuur & participatie Orhan Kaya. In een programma met een duur van meer dan 60 uur laat het wereldpodiumkunstenfestival zien wat het in huis heeft: een mondiale programmamix van muziek, letteren, film en dans van meer dan 35 wereldculturen.

Het festival gaat om 13.00 uur van start en presenteert zich in een nieuwe opzet met zeven speelplekken met ieder een eigen sfeer en inhoud. Culturele ontmoeting staat centraal, zowel op als voor de podia, en wordt een programma gepresenteerd met ruimte voor zowel culturele tradities als vernieuwing. Met onder meer optredens van Angélique Kidjo, Babylon Circus, Frédérique Spigt, Andy Palacio, Simon Vinkenoog, Jandino, William Vivanco, Salimata Diabaté en de masterclasses van de jonge muzikale talenten van ROOTS&ROUTES i.s.m Watcha Clan.

Ortel Dunya blikt terug op haar ontstaansgeschiedenis vanaf 1978 met een expositie. Met foto’s van o.a Pieter Vandermeer, Robert den Hartog, Jan van der Ploeg, Bas Czerwinski en Basem Alazawy wordt een impressie gegeven van 30 jaar festival. De expositie is op zondag 27 mei tijdens het festival en later in drie verschillende Lokale Cultuur Centra in de stad te zien.

Minister Cramer van VROM geeft om 13.15 uur op het Plein van de Solidariteit het startschot voor de klimaattentoonstelling ‘de Klimaat, want?’ dat onderdeel uitmaakt van het Atalantaproject. Voor dit project reisden medio maart zestien Rotterdamse jongeren naar Noord Marokko voor de aanleg van een vlindertuin. Deze stagereis is onderdeel van een jongerenproject van tien maanden over ontwikkelingssamenwerking, millenniumdoelstellingen, armoedebestrijding en natuur en milieu. De jongeren presenteren het project via video, foto’s, theater en een speciale Atalanta-rap.
Door onze redactie

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Ortel Dunya Festival 2007

Person(en)
» Angélique Kidjo

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Ortel Dunya presenteert groots jubileumprogramma lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap